Home»Muzika»BAŠ IM SE SVIRALO… Van Gogh “na drva” uz Kombank dvorani podsetili da rokenrol nije samo “na struju”

BAŠ IM SE SVIRALO… Van Gogh “na drva” uz Kombank dvorani podsetili da rokenrol nije samo “na struju”

3
Shares
Pinterest Google+
Van Gogh/Kombank dvorana promo
Van Gogh/Kombank dvorana promo

Grupa Van Gogh je u subotu, u rasprodatoj Kombank dvorani održala dvoipočasovni akustični koncert za pamćenje.

Đule i bend priredili su publici zvučno sasvim drugačiji, a opet, na poseban način, visokoenergetski i izuzetno emotivan nastup u kom su uživali posetioci raznih generacija, od male dece do najstarijih fanova. Bend se jeste u ovakvom izdanju već predstavio beogradskoj publici u Belexpo centru krajem 2016, ali tada samo u prvom delu koncerta, dok se ovoga puta tokom cele večeri sviralo “na drva”, kako voli da kaže frontmen Zvonimir Đukić Đule.

Scenografija na bini bila je savršeno prilagođena ovakvoj večeri. Nameštaj, lampe, sve je bilo ukusno poređano, a Đule odmah je na početku uradio ono što je i najavljeno. Posle kratkog dramskog performansa, seo je za klavir, prikazao svoje zavidno umeće za instrumentom, i to je bio odličan uvod u “Viline vode”, a onda je kompletan bend, počev od “Mame”, krenuo da plovi bogatim diskografskim opusom.

– Dobro veče, dragi ljudi. Ovo nije turneja ‘More bez obala’ Ovo je jedno posebno veče koje je nastalo usled naših razgovora u studiju. Ovaj koncert se desio dok smo na probama dogovarali turneju da nam počne u junu, i onda sam pomislio kako je daleko taj jun. Složili smo se da nam se mnogo svira, i tako smo došli do ove večeri, da podelimo sa vama sve. Vi kopate po našoj tišini i najdubljim osećanjima – poetično se obratio Đule koji je ovakav koncert, spontan i bez “krutog” scenarija, iskoristio da u punoj meri iskaže svoj potencijal šoumena.

Koncert se, iz pesme u pesmu, pretvarao u veliku žurku, stolice su ostale prazne i uz balade, a Đukić je radio bukvalno sve što mu u trenutku padne na pamet, i za to bio nagrađivan ovacijama. Izvodio je najmlađe obožavaoce na binu, troipogodišnji Luka, pored toga što je zapevao pred mikrofonom, sa koncerta nosi prvu Đuletovu akustičnu gitaru u životu. Kao najavu “specijalnog gosta”, Đule je prvo dva puta pustio snimak Lukinog pevanja sa telefona, što je izazvalo posebno oduševljenje.

Šetao se vođa Van Gogha kroz celu dvoranu, pozdravljao svakog od kolega na koje bi naišao popout članova Riblje čorbe, Prljavog inspektora Blaže, Ranđe (Neverne bebe)… Delio je sa posetiocima voće koje je takođe ukrašavalo binu, pevajući slikao selfije sa njima… Iskoristio je priliku i da se javno oprosti sa Banetom Gluvakovim, gitaristom koji uskoro, posle 12 godina, napušta bend.

Šta smo sve čuli u verziji "na drva"

Van Gogh/Kombank dvorana promo
Van Gogh/Kombank dvorana promo

Obožavaoci koji su prisustvovali jedinstvenoj večeri u Kombank dvorani uživali su u sledećem repertoaru: 1.Viline vode 2. Mama 3. Polje snova 4. Prva i poslednja kap 5. Tanka nit 6. Za godine tvoje 7. Zamisli 8. Delfin 9. Zemlja čuda 10. Emigrant 11. Rođendan 12. Klatno 13. Opasan ples 14. Dišem 15. Šta ako 16. Brod od papira 17. Nešto vuče me dole 18. Da li zna 19. Za suze nema vremena 20. Možda baš sad 21. Spisak razloga BIS 22. Neko te ima 23. Kolo (Ludo luda) 24. Anđele moj brate

Van Gogh/Kombank dvorana promo
Van Gogh/Kombank dvorana promo

Repertoarski, očekivano, bend koji postoji već 33 godine iskoristio je savršenu priliku da, uz neizbežne, najveće hitove, izvede i pesme koje dugo nisu bile u set listi, poput čarobne “Zamisli”, “Polje snova”… Još jednom se pokazalo da bi nekoliko godina zapoostavljeni “Rođendan”, sa zaraznim rifom i jednim od najlepših refrena u opusu grupe, morao da bude u redovnom repertoaru, kakva god da je koncepcija u pitanju. Nedavno objavljeni album “More bez obala” tek će biti valjano predstavljen na turneji, ali je grupa iskoristila priliku da izvede “Za suze nema vremena” i u ovoj varijanti posebno ubedljivu “Možda baš sad”.

Ovakvo veče, naravno, nije moglo da prođe bez bisa, efektno okončanog, kao i uvek poslednjih godina, uz “Anđele moj brate”.

Đule je spontano najavio da će, u sklopu predstojeće turneje, bend održati veliki beogradski “električni” koncert 20. juna sledeće godine na Tašmajdanu.

HL/Izvor: novosti.rs

 

 

Previous post

Emilija Klark prvi put progovorila o svojim operacijama na mozgu: Molila sam lekare da me puste da umrem

Next post

Da li ste i vi bili fanovi "Deadwooda"... Kultna serija dobila svoj filmski nastavak

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *