Home»Muzika»Homeland»“Heartsongs for the Brave”… Fipa objavio debi album i podsetio kako se to radilo “nekad”

“Heartsongs for the Brave”… Fipa objavio debi album i podsetio kako se to radilo “nekad”

5
Shares
Pinterest Google+
Filip Vlatković Fipa/Photo: cover
Filip Vlatković Fipa/Photo: cover

Novosadski kantautor, producent i jedan od pionira domaćeg amerikana zvuka Filip Vlatković, vraća se na scenu pod imenom FIPA, nakon nekoliko godina pauze, s prvim albumom – “Heartsongs for the Brave”.

Album je objavio pod sopstvenom etiketom Magnetix Records 21. marta i pored fizičkog izdanja, zahvaljujući digitalnoj distribuciji izdavačke kuće Kontra, naćiće se na svim streaming platformama na sledećem linku anlink.to/fipa. Projekat je takođe podržao i Sokoj, organizacija muzičkih autora Srbije.

Sniman na relaciji Novi Sad – Njujork, na albumu su učestvovali muzičari i ljudi koji iza sebe imaju saradnju sa velikanima američke indie i pop scene poput Neko Case, They Might Be Giants, City and Colour, Moby, Ryuichi Sakamoto, Thievery Corporation… Pesme su snimane kao u davnašnja vremena, na magnetofonsku traku i bez upotrebe modernih elektronskih instrumenata i sintisajzera.

Filip Vlatković Fipa/Photo: Ivan Dervisevic
Filip Vlatković Fipa/Photo: Ivan Dervisevic

Pod neskrivenim uticajima velikana kao što su Beatles i Beach Boys, ali nesumnjivo i modernih rock ikona kao što su Foo Fighters ili John Frusciante, Fipa stvara jedinstveni retro-alternativni pečat oličen u ličnoj interpretaciji indie rock muzike.

– Ideja je bila da predstavim svoja dosadašnja emotivna iskustva kroz fascinaciju kontrasta u svim aspektima današnjeg, modernog života – tako je ovaj album i glasan i tih, i srećan i tužan, vodeći vas i kroz grad i selo – naveo je Fipa.

Do sada su fanovi imali prilike da vide lo-fi spot za pesmu “Pick Me Up” koji je najavio album,  a FIPA u punom sastavu sa pratećim bendom priprema koncertnu promociju albuma u Novom Sadu i Beogradu, zajedno sa serijom manjih gostovanja po gradovima Vojvodine.

Previous post

MAESTRO SANTANA SNIMIO 49 NOVIH PESAMA, INSPIRISANIH AFRIKOM... Ovo je prva od njih

Next post

CANE PRED KONCERT U BEOGRADU: Besmislenost je deo statičkog proračuna o kome govorim od svoje trinaeste...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *