Home»Muzika»Nik Vest stiže u Beograd… Fank basistkinja, pevačica i Prinsova štićenica 26. marta u Bitefartcafeu

Nik Vest stiže u Beograd… Fank basistkinja, pevačica i Prinsova štićenica 26. marta u Bitefartcafeu

5
Shares
Pinterest Google+
Nik Vest/ Photo: Promo (Bitefartcafe)
Nik Vest/ Photo: Promo (Bitefartcafe)

Nik Vest, američka fank basistkinja, pevačica i tekstopisac nastupiće 26. marta, kao drugi izvođač prolećnog dela sezone Musicology Barcaffè Sessions, u beogradskom klubu Bitefartcafe. 

Nik Vest je talentovana basistkinja i virtuoz 21. veka, kojoj ne nedostaju ni muzička kreativnost, ni scenski pokret.

Prepoznatljiva je po “čiroki” frizuri u obliku bas ključa. Uz biografiju koja uključuje rad sa produkcijom Kvinsi Džons, Prinsom, Džonom Mejerom, Mejsi Grej, Dejvom Stjuartom… Nik Vest je mnogo više od samo još jednog lepog lica.

Kolege muzičari, kritičari i publika, smatraju je za jednog od najistaknutijih predstavnika nove fank scene i za naslednicu legendarnog Prinsa, čija je štićenica bila i sa kojim je svojevremeno žuta štampa dovodila u vezu.

Poznati muzički novinar Alek Henderson je u magazinu Billboard opisao ovu talentovanu basistkinju kao jednu od retkih umetnika 21. veka kojem ne nedostaju ni muzičke ideje ni virtuozitet i koji savršeno poznaje svoj instrument.

Prilikom jednog intervjua koji je dala za portal Guestlist, Nik Vest je na pitanje “Šta bi uradila da svet učiniš boljim?“ odgovorila:
– Mislim da već to i radim. Upravo time što sam svoja, što stvaram čistu i zabavnu muziku, što nastupam uživo. Time što drugima pružam iskustvo i inspiraciju. Menjanje sveta počinje time što svako daje svoj udeo.

Uz sve to pokrenula je i kampanju “Queens of strings” koja pronalazi  talentovane devojke i pomaže njihovu muzičku edukaciju.

Nik Vest/ Photo: Promo (Bitefartcafe)
Nik Vest/ Photo: Promo (Bitefartcafe)

Njen talenat je okupirao pažnju i Stivena Tajlera i Lenija Krevica, kojima je Nik Vest postala jedan od omiljenih mladih autora i scenskih ličnosti.

– Osetio sam energiju te devojke već prvi put kada sam bio u istoj prostoriji sa njom – znao sam da je nešto posebno – rekao je Tajler.

Njene fotografije bile su na naslovnim stranama Bass Musician Magazine, Bass Player, Bass Quarterly (Nemačka) i Bass Magazine (Japan).

Bila je jedan od prvih muzičara koji su svirali na prvom šestožičanom Fender basu, a zaštitno je lice njihove nove linije bas gitara Dimension Bass (u čijem je razvoju i učestvovala), kao i bas pojačala Black Beauty kompanije SWR.

Musicology Barcaffè Sessions je jedinstveni koncept muzičkog festivala koji u Srbiju dovodi neke od najvirtuoznijih svetski priznatih muzičara jazz, funk, blues, soul, worldmusic i r’n’b pravaca.

Beogradska publika imaće prilike da u narednom periodu prisustvuje i koncertu Matije Dedića i Manua Kačea, kao i benda Snarki Papi čijim se koncertom na Kalemegdanu završava prolećna sezona koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions.

Previous post

Dva sata s bendom Kanda kodža i Nebojša u Dadovu... neprocenjivo

Next post

MIKA ANTIĆ: AUTOBIOGRAFIJA

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *