Home»Muzika»Homeland»Dva sata s bendom Kanda kodža i Nebojša u Dadovu… neprocenjivo

Dva sata s bendom Kanda kodža i Nebojša u Dadovu… neprocenjivo

9
Shares
Pinterest Google+
KKN/Photo: mascom promo
KKN/Photo: mascom promo

Prvo vinilno izdanje u svojoj diskografiji grupa Kanda kodža i Nebojša obeležila je koncertom u pozorištu Dadov.

Nastup najavljivan kao “koncert na tajnoj lokaciji” bio je prvenstveno namenjen najvećim fanovima KKN-a koji su uz kupljenu ploču i ulaznicu, dobili priliku da se druže sa članovima benda, dobiju autogram, fotkaju se s njima i na kraju prisustvuju koncertu.

U intimnom ambijentu pozorišta Dadov svirka benda Kanda kodža i Nebojše počela je nešto posle 20 časova. Salom se prolomio rif koji je publiku uveo u pesmu “Vera, nada, ljubav i stav”. Bend je napravio reprezentativni izbor pesama – “Šafl”, “Jamajka”, “Deveti život”, “Letnji dan”, “Danas nebo silazi u grad”, “Lako polako”, “Misli dobro”, “Prekidi stvarnosti”, “Čovek ker”…

KKN/Photo: mascom promo
KKN/Photo: mascom promo

Najsnažniji utisak s koncerta je spontanost benda, a fanovi su ovacijama pozdravljali gotovo svaki odsvirani ton i otpevani stih. Jer, bez obzira na to iz kog perioda dolaze pesme i kojoj se generaciji obraćaju, ovaj bend svojim iskrenim, dubokim, životnim istinama dopire do svakog ko je spreman da je čuje, razume i reaguje.

Odsvirane pesme sa novog albuma “Uskoro” potvrdile su svu snagu izdanja kao i reputaciju albuma koji će definitivno imati posebno mesto u novijoj istoriji srpskog rokenrola.

Tu činjenicu potvrdilo je ultimativno izvođenje pesme “Tako volim da živim“, nezvanično jednog od najboljih rok singlova u prošloj godini, kao i numere “SAT”, večite himne utehe svake generacije u svakoj prokockanoj deceniji.

KKN/Photo: mascom promo
KKN/Photo: mascom promo

Posle skoro dva sata, bend je priveo koncert kraju. Publika je na nogama, uz ovacije, aplauz i uzvike ispratila bend sa bine. Oliver se kratko zahvalio, poželeo svima dobro i obećao sledeći susret – uskoro. Ovakva vrsta događa je izuzetak u koncertnoj ponudi i pokazala se kao odličan način za ostvarivanje još direktnijeg kontakta sa publikom. Oni koji nisu uspeli da prisustvuju koncertu mogli su da prate lajv strim na YouTube platformi benda.

POGLEDAJTE SNIMAK KONCERTA KKN U DADOVU:

 

Previous post

Ili smo mi mnogo radoznali ili su oni mnogo dobri... Nipplepeople posle Tvornice rasprodali i DOB

Next post

Nik Vest stiže u Beograd... Fank basistkinja, pevačica i Prinsova štićenica 26. marta u Bitefartcafeu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *