Home»Muzika»Homeland»Zoran Kostić Cane: Rokenrol čuva zdrav razum

Zoran Kostić Cane: Rokenrol čuva zdrav razum

13
Shares
Pinterest Google+

Posle punog stadiona Tašmajdan i tri godine koncertne pauze, Partibrejkersi ponovo nastupaju 22. marta u beogradskoj Hali sportova “Ranko Žeravica”.

PArtibrejkersPhoto; Promo, Romana Slačala, Kontakt
PArtibrejkersPhoto; Promo, Romana Slačala, Kontakt

Najavljen kao “Veliki prolećni” koncert, nastup Brejkersa dolazi posle angažmana pevača Zorana Kostića Caneta u super bendu Škrtice i gitariste Nebojše Antonijevića – Antona u sasatavu Hevi Hipi Bejbi.

Prvi samostalni nastup u Beogradu, Cane za Tanjug najavljuje kao klasičan Partibrejkers koncert na mestu gde su pre 33 godine prvi put svirali.

– Kada kažeš 33 godine zvuči kao nešto benificirano…Ideja koncerta je da napravimo veliki klub za par hiljada ljudi. Ono, fazon…služite se, sve plaćeno, lep provod za čitavu porodicu… Biće šaroliko… Doći će različiti ljudi – kazao je Cane i dodao da je poverenje ključ povezanosti sa publikom u protekle tri decenije.

– Iz tog poverenja ide emocija…Obostrana. Biće to koncert međusobnog hrabrenja. Bend hrabri publiku i publika hrabri bend…Jednostavno. Tim koncertom na Novom Beogradu završićemo turneju koja traje od dočeka Nove 2018. godine u Kotoru – kaže Cane.

Partibrejkers/Photo: AleX
Zoran Kostić Cane (Partibrejkers)/ Photo: AleX

Frontmen Partibrejkersa kaže da bend deluje moderno posle 33 godine jer nije u opšte prihvaćenom “notnom sistemu”.

– Uvek dajemo sve od sebe. Ako bih hteo da se pohvalim mogao bi da kažem da Partibrejkersi donose ćar. Na ovaj ili onaj način. Trudimo se, pa kako bude. Ovog puta ćemo pustiti prolećni rokenrol. Sviraćemo i neke stvari koje nikada nismo svirali. Te stvari zahtevaju duboku koncentraciju koju mi često ne posedujemo, ali za Halu Sportova smo totalno spremni – kaže Cane.

Prema njegovim rečima, u današnje vreme je za sve ljude najvažnije da sačuvaju zdravu pamet.

– Lepi su dani. Važno je da ih podelimo na dobar način sa nekim. Koncert Partibrejkersa i rokenrol čuvaju zdravu pamet. Više kao izvor autentičnih potreba i želja. Rokenrol treba doživeti na umetnički način a ne kao industrijsku dicplinu za bogaćenje. Nove generacije treba da razmišljaju pod kakvim nebom rastu…Ko im se i kako predstavlja…Šta želi od njih. Kako ih neko usmerava…Ovde se u sve sumnja,otupela je britkost uma.

Izvor: Tanjug

Previous post

Gospodin Pinokio ima novi video singl... Poslušajte "Totalnu bruku"

Next post

SEDAM ALBUMA ZA SEDAM MESECI... Neobičan poduhvat kompozitora Ludovika Einaudija

0

  1. sima
    13/03/2019 at 10:57 am — Reply

    “…služite se, sve plaćeno, lep provod za čitavu porodicu”…
    znači, besplatan koncert?! super!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *