Home»Muzika»Atheist Rap u klubu Fest obeležava 30 godina rada

Atheist Rap u klubu Fest obeležava 30 godina rada

4
Shares
Pinterest Google+
Atheist Rap/Photo: Exit promo
Atheist Rap/Photo: Exit promo

Novosadska pank rok bend Atheist Rap ove godine obeležava 30 godina rada pa će tim povodom i nastupiti 1. marta u klubu Fest.

Ateisti su osnovani davne 1989. godine u Novom Sadu, da bi afirmaciju doživeli već posle debi albuma “Maori i Crni Gonzales” (1993) i numere “Wartburg limuzina”.

Trideset godina postojanja benda, koje su odlikovali sarkastični tekstovi, energični nastupi po regionu i u Evropi, beskopromisna muzička estetika i kritički odnos prema vlasti, Ateisti dočekuju sa ukupno šest studijskih albuma, jednim live i jednim “Best of” izdanjem, dok će novi album, koji će biti izdat u saradnji sa nemačkim sastavom Defenders of the Universe, biti objavljen tokom ove, jubilarne 2019. godine.

Godinama unazad Ateisti su jedan od koncertno najaktivnijih bendova u regionu, a u poslednjih nekoliko godina održali su i nekoliko uspešnih evropskih turneja. Tokom karijere, binu su delili sa bendovima kao što su NOFX, Bad Religion, Buzzcocks, Die Toten Hosen, NoMeansNo, PTTB, Cock Sparrer, The Exploited, ali i sa Green Day, Arcade Fire, Mando Diao, Arctic Monkeys i brojnim drugim.

Koncert u klubu Fest počinje u 22:00 časa, a cena ulaznice iznosi 600 dinara.

Previous post

Sve zbog para... Uhapšen glumac Džasi Smolet, lažirao rasustički napad...

Next post

U Kombank Dvorani otvorena jazz kantina Lisabon... mesto na kome će nove generacije stvarati svoje uspomene

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *