Home»Muzika»Ovako zvuči legendarna “Immigrant Song” u verziji Grete Van Fleet

Ovako zvuči legendarna “Immigrant Song” u verziji Grete Van Fleet

4
Shares
Pinterest Google+
Greta Van Fleet/Photo: facebook@gretavanfleet
Greta Van Fleet/Photo: facebook@gretavanfleet

Novu svetsku rock and roll senzaciju, Gretu Van Fleet, kako zbog muzičkog izraza tako i zbog velike vokalne sličnosti s Robertom Plantom, često porede s legendarnom grupom Led Zeppelin. Iako članovi Grete Van Fleet poriču utiecaj legendarnih Zeppelina, na (svemogućem) Internetu našao se i video iz 2015. na kome izvode cover Zeppelinovog klasika “Immigrant Song”:


Podsećamo, Greta Van Fleet prošle godine opisani su kao “plagijatori” rock grupe Led Zeppelin, a posebno zanimljivim se pokazao njihov odgovor u kojem tvrde kako legendarni bend nimalo nije utiecao na njihov zvuk. S druge strane, Robert Plant, diplomatski i domišljato je zaključio kako je “pevač ‘pozajmio’ glas od nekog koga on sam jako dobro poznaje”.

Usprkos podeljenom mišljenju o muzici koju prave, GVF su pokazali kako svojim old school rock and rollom mogu da dopru i do novih i starijih generacija. Ovogodišnji su dobitnici Grammy nagrade u kategoriji “Najboljeg rock albuma”, a verovatno ćemo od ovih zvezda u usponu u skorijoj budućnosti čuti još dosta toga.

Greta Van Fleet/Photo: facebook@gretavanfleet
Greta Van Fleet/Photo: facebook@gretavanfleet

Da podsetimo, Greta Van Fleet će svirati na ovogodišnjem EXIT festivalu u Novom Sadu, koji će se na Petrovaradinskoj tvrđavi održati od 4. do 7. jula.

HL/Izvor: mixer.hr

Previous post

Tri dana, devet bendova, 36 fotki... Bili smo na drugom HITH festivalu u URMUS-u...

Next post

Metal sviraće... Pero Defformero 22. februara u klubu Feedback

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *