Home»Film»Ništa od “skraćene” verzije… Posle protesta Holivuda, svi Oskari će biti dodeljeni tokom direktnog prenosa

Ništa od “skraćene” verzije… Posle protesta Holivuda, svi Oskari će biti dodeljeni tokom direktnog prenosa

4
Shares
Pinterest Google+
Oskar/ Photo: Promo
Oskar/ Photo: Promo

Organizatori svečanosti dodele filmske nagrade Oskar odustali su od namere da četiri nagrade dodele za vreme reklama tokom televizijskog prenosa 24. februara posle protesta poznatih holivudskih režisera, glumaca i drugih filmskih radnika.

Podsećanja radi, Džordž Kluni, Bred Pit i Robert de Niro podržali su proteste u Holivudu protiv planova organizatora Oskara da se nagrade za najbolju fotografiju, montažu, kratke filmove i šminku/frizuru  dodele tokom emitovanja reklama, a govori dobitnika da budu emitovani naknadno.

Sandra Bulok, Ema Stoun i Džon Hem takođe su podržali otvoreno pismo reditelja Martina Skorsezeza, Spajka Lija i Alfonsa Kuarona koji su pozvali na promenu odluke koja vređa profesionalce u tim kategorijama.

Akademija za filmsku umetnost i nauku saopštila je da je “primila povratne informacije” od svojih članova i da će sve 24 nagrade biti dodeljene u direktnom prenosu.

Prvobitna ideja Akademije bila je da prenos dodele Oskara bude kraći i da privuče publiku pošto je gledanost prošlogodišnje ceremonije dostigla najniži nivo.

Izvor: cdm.me

Previous post

Dram uz dobru svirku otvorili novi klub Pulse...

Next post

Pank veče u Smederevskoj Palanci... Pogonbgd i The Commandos 23. februara u Punk Rock Cafeu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *