Home»Muzika»Homeland»“USKORO” JE SADA… Stigao novi album benda Kanda, Kodža i Nebojša

“USKORO” JE SADA… Stigao novi album benda Kanda, Kodža i Nebojša

4
Shares
Pinterest Google+
Kanda, Kodža i Nebojša/Photo: Mascom promo
Kanda, Kodža i Nebojša/Photo: Mascom promo

Posle pet godina izdavačke pauze, sastav Kanda, Kodža i Nebojša 15. februara konačno je objavio album pod nazivom “Uskoro”.

I pre izlaska, ovo izdanje je već osvojilo publiku do sada objavljenim singlovima: “Prekidi ponovo”, “Jamajka”, “Misli dobro”, “Letnji dan”. Pesma “Tako volim da živim” unela je potpunu pometnju pred kraj prošle godine. Izabrana za “Mascom hit godine”, snažno i neumoljivo, grupa Kanda, Kodža i Nebojša ovom pesmom potpisuje još jedan manifest oštrim rifovima i britkom pankerskom lirikom.

– Nema predaje, nema prodaje, zanos, varljivi osećaj da se za sve što nam se dešava i mi nešto pitamo, tako volim da živim jer stvarno baš volim da živim u smislu da se dešavaju loše stvari, a ipak volim da živim  – rekao je Oliver Nektarijević za Blic-Pop kultura.

Album “Uskoro” definitivno predstavlja KKN u najboljoj i najzrelijoj autorskoj i sviračkoj fazi. To su dokazali nedavnim koncertima u Smederevu, Kragujevcu, Novom Sadu, a sve je kulminiralo tradicionalnim prvojanuarskim koncertom u klubu SubBeerni Centar u Beogradu.

Shodno uspehu, koji je i pre izlaska pozicionirao album “Uskoro” kao važno izdanje u tekućoj godini, Mascom i Kanda, Kodža i Nebojša spremili su puno iznenađenja za najvernije fanove benda. Budite u prvom redu, na specijalnom koncertu, polovinom marta (na tajnoj lokaciji), kojim će bend objaviti izlazak albuma “Uskoro” na vinilu.

Mascom i Kanda, Kodža i Nebojša sa uzbuđenjem iščekuju prvi ikada štampani album na vinilu u diskografiji benda. Ljubitelji su već u mogućnosti da naruče ploču + kartu, u strogo limitiranom broju, i tako budu deo odabrane publike koja će prisustvovati koncertu, družiti se sa bendom i provesti veče uz svoju omiljenu grupu.

Trenutno je u finalnoj fazi snimanje spotova za predstojeće singlove koji će biti objavljeni u drugoj polovini marta.

Kanda, Kodža i Nebojša/Photo: Mascom promo
Kanda, Kodža i Nebojša/Photo: Mascom promo

– Album jeste studijski, ali je najveći deo snimljenog zabeležen tako što smo svirali zajedno u studiju kao da smo na koncertu. Naredni video singl objavljujemo tkom marta za pesmu “Lako polako” a do leta će izaći još jedan video spot – rekao je gitarista Nenad Pejović.

Grupu Kanda, Kodža i Nebojša čine: Oliver Nektarijević, Nenad Pejović, Janko Mostarlić, Vladan Rajović i Boško Stanojević.

HL

 

Previous post

Trigger je sada The Trigger, a njihov prvenac na engleskom objaviće Massacre Records

Next post

Stiže biografska drama o tvorcu "Gospodara prstenova"... Pogledajte prvi trejler za film "Tolkin"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *