Home»Muzika»U SLAVU LJUBAVI… Eros Ramacoti kreće na veliku svetsku “Vita Ce N’è” turneju

U SLAVU LJUBAVI… Eros Ramacoti kreće na veliku svetsku “Vita Ce N’è” turneju

4
Shares
Pinterest Google+

Najveća italijanska pop zvezda Eros Ramacoti kreće na veliku svetsku “Vita Ce N’è” turneju kojom promoviše istoimeni najnovji album. Na veliko zadovoljstvo brojnih fanova u Srbiji, ta turneja će ga dovesti ponovo i u Beograd, u Štark Arenu 24. septembra 2019.

Eros Ramacoti/ Photo: Promo (Julian Hargreaves)
Eros Ramacoti/ Photo: Promo (Julian Hargreaves)

Album “Vita Ce N’è”  objavljen je u novembru prošle godine a i stovremeno sa najavom novog izdanja, došla je i najava svetske turneje koja će Erosa odvesti na pet kontinenata i u više od 30 zemalja u kojima će održati 95 koncerata.

Zvanični početak turneje zakazan je za 17.februar u Minhenu.  Ali, nije slučajno, a svakako je veoma simbolično što je Eros rešio da nulti datum ove turneje bude baš 14.februar, Dan zaljubljenih. Nastupom u Montovi, uz predivne ljubavne pesame koje njegova publika voli, Eros Ramacoti započeo je svoju “Vita Ce N’è” turneju.

– Nije slučajno da ova turneja počinje baš na Dan zaljubljenih – rečeno je na press konferenciji održanoj u Štark Areni povodom početka ove turneje – Eros je izvođač koga znamo i volimo skoro četiri decenije, (sledeće godine obeležiće 35 godina od objavljivanja prvog albuma), ali od samog početka i od toga ne odustaje – ljubav, pozitivne emocije i pozitivne poruke su ono što ga vodi i što je verovatno i dovelo do toga da toliko dugo traje i da je sa svojih 55 godina toliko uspešan i voljen u svetu.

Iako nije bio siguran da li da uopšte više izdaje albume, jer nije želeo da snima “samo da bi snimao” a nije želeo da živi od stare slave, uspeo je da stvori album koji će se slušati i tri decenije kasnije. “Vita Ce N’è” je za njega novi početak.

U Beogradu ćemo gledati izvođača koji uz svoje veliko ime, iskustvo i sada već status legende, donosi u Štark Arenu i jednu novu priču i novu energiju.

– Nastupio je na Sanremu i ove godine, sa Luisom Fonsijem. Taj nastup bio je najgledaniji te večeri i to nije slučajno. On je naše srce i naš ponos u svetu – rekla je na press konferenciji Sara Gigante, direktorka Charm Music Serbia, koncertne agencije koja Erosa i dovodi u Beograd, i dodala:
– I u Italiji kao i nažalost svuda u svetu, sada postoji talas neke muzike na koju nismo ponosni, to je neka jeftina produkcija, vulgarni tekstovi… ali Eros uvek pobeđuje ljubavlju. 

Ove godine obeležava se 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Beograda i Rima i tim povodom će u toku cele godine biti organizovana i različita kulturna dešavanja kojima će se proslaviti ova višedecenijska saradnja.

– Kada neki tako veliki izvođač izabere da dođe baš u Beograd, to je za nas velika čast, ali mislim da je to važno i za Beograd. Saradnja između Srbije i Italije na svim nivoima, traje već dugo. Ali muzika koja nas povezuje je takođe uvek bila važna – izjavio je gospodin Davide Scalmani, direktor italijanskog Instituta za kulturu u Beogradu – Eros je jedan od onih pop umetnika koji je priznat u celom svetu, velika nam je čast što možemo da predstavimo muzičara koji na najbolji način predstavlja našu muziku. Ove godine slavimo 140 godina saradnje i možemo slobodno da kažemo da je Eros najbolji ambasador naše proslave. 

Od Erosa Ramacotija se 24. septembra očekuje spektakl, pa nije slučajno i da je kao mesto održavanja ovog koncerta izabrana baš Štark Arena. Tim povodom, prisutnima na press konferenciji obratio se i direktor ove institucije Goran Grbović.

– Taj vremeplov koji smo svi mi prošli kada je italijanska muzika u pitanju, i moja generacija ali i mlađi, još od 85. godine i “Una Storia Importante”, preko “Cose De La Vita” i drugih pa na kraju i “Vita Ce N’e”, dobio je jedan specifičan trijumf ovim koncertom – rekao je Grbović i dodao:
– Eros Ramazzotti je jedan od najboljih interpretatora, ne samo italijanske muzike, on je svetska zvezda. I taj muzički zagrljaj koji će on pružiti pre svega ženskom delu publike, biće nezaboravan. Mi ćemo se kao domaćini potruditi da ga dočekamo onako kako on treba da bude dočekan – kao jedna istinska, velika, svetska zvezda.

Inače, Eros Ramacoti na ovu turneju sa sobom vodi i odličnu ekipu muzičara delom iz Italije a delom iz Amerike. Pored pesama sa najnovijeg izdanja na set listi su i najveći hitovi iz njegove dugogodišnje karijere a vrlo verovatno će na svakom koncertu biti i interesantnih gostiju o kojima će tek biti reči.

Ulaznice za koncert mogu da se kupe na svim prodajnim mestima Ticket Visiona i online na www.tickets.rs. 

Previous post

Sokoj traži momentalno povlačenje predloga izmena zakona o autorskim pravima

Next post

Whitesnake objavili novu stvar, album stiže u maju... taman pred Gitarijadu...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *