Home»Muzika»Pearl Jam su ovogodišnji ambasadori Record Store Day-a

Pearl Jam su ovogodišnji ambasadori Record Store Day-a

3
Shares
Pinterest Google+

 

Pearl Jam/Photo:  facebook@PearJam
Pearl Jam/Photo: facebook@PearJam

Ovogodišnji Record Store Day(Dan prodavnica ploča) u svetu se obeležava 13. aprila, a kao ambasadori ovog popularnog muzičkog događaja za ovu godinu odabrani su Pearl Jam.

Polaskani titulom, grunge heruji ne skrivaju oduševljene i ističu kako su prodavnice ploča neizmerno važne:

– Nezavisne prodavnice ploča mi jako puno znače, i to još od kad sam imao 12 godina – izjavio je gitarista Majk Mekrejdi  – I pre nego što sam znao šta se sve prodaje unutra imao sam nekakav osećaj da se tamo ostvaruju snovi, kao da su neka zemlja čuda u kojoj možemo puno toga da otkrijemo… i još uvek je tako.

On je zaljubljenicima u muziku i poloče poručio:

– Svaki put kad možete, podržite nezavisnu prodavnicu ploča. One čine dobar deo današnjeg društva. Ako volite muziku, važno je da znate gde je možete naći. A pomoći ćete i ljudima koji tamo rade, to je takođe važno.

– Na neki način treba da uložite komadić sebe dok tražite ono što želite; usput možete i da porazgovarate s ljudima. Nekad sam morao da razgovaram s ljudima kako bih saznao koji je bio prvi album grupe Aerosmith. To je mesto za učenje. To je mesto za zabavu. I to je mesto na kome možete da otkrije novu muziku.

Pearl Jam su, inače, navodno negde u sredini procesa snimanja novog albuma. Detalji se još ne znaju, a novo studijsko izdanje trebalo bi da bude objavljeno ove godine. Poslednji album, “Lightning Bolt” objavljen je 2013.

– Snimićemo novi album, i otprilike smo u sredini procesa – izjavio je gitarista Stoun Gosar.

Kolega iz benda, Džef Ament se nadovezao: – Bili smo (u studiju) već četiri-pet puta u poslednjih nekoliko godina i imamo hrpu nedovršenih stvari.

HL/Izvor: mixer.hr

 

Previous post

TEŠKE REČI BEZ TEŠKIH REČI... Branko Rosić promovisao roman "Za sutra najavljuju konačno razvedravanje"

Next post

Kultni bend KING CRIMSON slavi 50. rođendan velikom svetskom turnejom

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *