Home»Muzika»Besne Gliste 22. februara u DOB-u… Koncertna promocija albuma “Mehanizam”

Besne Gliste 22. februara u DOB-u… Koncertna promocija albuma “Mehanizam”

4
Shares
Pinterest Google+
Besne Gliste/ Photo: facebook @Besne.Gliste
Besne Gliste/ Photo: facebook @Besne.Gliste

Objavljivanje drugog studijskog albuma “Mehanizam”, beogradski bend Besne Gliste obeležiće koncertom u klubu Doma omladine Beograda 22. februara.

– Na koncertu vas očekuje izvođenje albuma u celosti, kao i prisećanjje na neke stare pesme, a sve ukomponovano u jednu posebnu izvedbu pripremljenu specijalno za ovu priliku! Pored nas imaćete priliku da vidite i čujete specijalne goste koji će podeliti binu sa nama i time dodatno upotpuniti događaj – poručuju iz benda i dodaju:
– Želimo da ratnim trubama, oštrim hc/metal rifovima, skakutavim ska ritmom ali i nežnim rege melodijama zapalimo mali klub DOB-a i uživamo u intimnoj ali razigranoj i veseloj atmosferi!

Specijalni gosti na koncertu Besnih Glista biće: Jozman (Mašta Bašta), Hornsman Coyote i Nikola Vidojević-Vida (Dingospo Dali)

Photo: Promo
Photo: Promo

Besne Gliste su crossover bend iz Beograda, nastao u februaru 2010. godine. Njihova muzika se  bazira na rege i hiphop zvuku, ali su preoznatljivi i po tome da neretko kroz tu mešavinu prođu tvrde i oštre punk, hc i metal gitare, monumentalne duvačke deonice, skakutavi ska ritmovi, kao i ambijentalne dub deonice koje ova osmočlana družina neumorno i rado izvodi na koncertima.

Njihovo prvo zvanično izdanje bilo je objavljivanje pesme “Armija piona” koja se našla na kompilaciji sastavljenoj od bendova koji vežbaju u zgradi BIGZ-a – “BIGZ komplikacija”.

U novembru 2015. godine bend je objavio debi album “ZugZwang” koji je snimljen u studiju 3×2 u Pančevu kod producenta Stefana Gaćeše. Tokom naredne godine predstavili su spotove za pesme “Pobednik” i “Propaganda!”

Početkom 2019. objavili su video singl “Ja znam da si tu” kao najavu za novi album pod nazivom  “Mehanizam”.

Novo izdanje sadrži 9 pesama, za nijansu je tvrđi od svog prethodnika i bavi se kako društvenim pitanjima i ulogom pojedinca u tom društvu, tako i unutrašnjim borbama i emocijama pojedinca.

“Mehanizam” je takođe sniman u Pančevu u studiju 3×2 u saradnji sa producentima Stefanom Gaćešom i Dejanom Sredićem, a objavljen je za izdavačku kuću Metropolis Music.

Ekipu benda čine: Filip Marković- MC, Julius Velker -gitara, Novica Vujović – tarabuka, Damjan Aleksić- bubnjevi, Nikola Bjekovć- bas, Lazar Muždalo- truba, Strahinja Hadži-Tonić- saksofon i Andrija Petrović- trombon.

Svirka u Domu omladine počinje od 21:00 časa, a cena ulaznice iznosi 300 dinara i kupuje se na ulazu u klub.

Previous post

Opasna ekipa se okuplja na Tvrđavi... EXIT objavio žestoka gitarska pojačanja za Explosive Stage

Next post

Cannibal Mosquitos održali koncert u Svilajncu... Ekscentrični Francuzi oduševili fanove u Lobi baru

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *