Home»Muzika»Demo bendovi, ovo je vaša šansa… “Zbrka u najavi” 2. marta u Užicu

Demo bendovi, ovo je vaša šansa… “Zbrka u najavi” 2. marta u Užicu

4
Shares
Pinterest Google+
Brat/ Photo: AleX
Brat/ Photo: AleX

U cilju promocije danilovgradske Zbrke, crnogorskog festivala demo bendova, u Gradskom kulturnom centru Užice 2. marta biće održana manifestacija “Zbrka u najavi”. Dva najbolje plasirana benda obezbediće sebi direktno učešće na festivalu Zbrka na Glavi Zete, zakazanom za 1. i 2. maj.

Pravo učešća imaju svi demo bendovi koji nisu objavili album za neku od registrovanih izdavačkih kuća, a svi koji ispunjavaju ovaj uslov mogu da se prijave do 28. februara putem imejla: zbrkafest@gmail.com ili Fejsbuk stranice Zbrka fest.

– Bendovi će na takmičenju izvoditi dve autorske pesme i jednu po svom izboru, a bodovaće se samo prve dve prijavljene numere. Dva benda će izboriti direktan plasman na Zbrka fest. Jedan bend će birati stručni žiri, a drugi publika, pa je od presudnog značaja pozvati publiku da u što većem broju podrži događaj – ističu organizatori sa obe strane.

Zadovoljstvo saradnjom nije krila direktorica GKC Užice Jelena Vasović, ali ni organizatori ZBRKE iz NVO Društvo prijatelja rijeke Zete.

– GKC Užice je sa velikim zadovoljstvom prihvatio ideju da Užice bude grad domaćin događaja koji organizuje Zbrka fest i raduje nas činjenica da možemo doprinijeti afirmaciji mladih bendova kako iz Užica, tako i iz cijele Srbije, pa i okruženja. Naročito nam je drago što bitnu ulogu u ovom regionalnom projektu zauzima i Užice, koje ima šta da ponudi na kulturnom nivou. Gradski kulturni centar i na ovaj način pokazuje da je u službi razvoja kulture i ostajemo otvoreni za svaki vid saradnje sa užičkom kulturnom scenom, ali i sa regionalnim kulturnim stvaraocima – ističe Jelena Vasović.

Glava Zete/ Photo: Promo (Zbrka fest)
Glava Zete/ Photo: Promo (Zbrka fest)

Manifestacija u Užicu samo je početak ovog regionalnog projekta, jer želja organizatora Zbrke je da ovaj model saradnje ostvare u svim zemljama iz kojih dolaze takmičarski bendovi.

– Zbrka fest je od samog početka predstavljen kao regionalni projekat koji ima za cilj afirmaciju mladih bendova iz regiona i promociju njihovog stvaralaštva. Raduje nas činjenica da je Zbrka već od prvog dana naišla na veliko interesovanje u regionu i da je prepoznat naš trud da stvorimo još jedan veliki regionalni događaj koji će mnogim bendovima biti odskočna daska u karijeri. Saradnja sa Gradskim kulturnim centrom iz Užica nastala je kao rezultat obostrane želje da naš festival učinimo dostupnijim mladim bendovima iz Srbije i tu dugujemo veliku zahvalnost Ivanu Radoviću i direktorki GKC Jeleni Vasović. Ovo je samo početak obećavajuće saradnje, a Užice je prvi grad u kom organizujemo “Zbrku u najavi” – istakli su organizatori Zbrke.

Početak manifestacije zakazan je za 20:30, a cena ulaznice iznosi simboličnih 100 dinara. Ulaznice će se prodavati na dan festivala na blagajni GKC-a.

Iskaz/ Photo: Nađa Pavlović
Iskaz/ Photo: Nađa Pavlović

Podsećanja radi, na fudbalskom terenu na Glavi Zete, u Danilovgradu, 1. i 2. maja, odžaće se prvo izdanje festivala Zbrka, namenjenog prvenstveno demo bendovima iz Crne Gore i regiona, ali publika neće biti uskraćena ni za nastupe regionalnih zvezda.

Do sada su svoje učešće potvrdili SevdahBABY, beogradski Mortal kombat, hrvatski Silente, pančevački hip-hoperi bend Iskaz i užički hard core/punk sastav Brat.

Konkurs za demo bendove traje do 20. marta 2019, a pravo nastupa imaju svi demo bendovi iz Crne Gore, Srbije, BiH, Makedonije, Hrvatske i Slovenije koji stvaraju muziku iz domena pop, rock, hip-hop,r’n’b i sličnih muzičkih pravaca.

Zainteresovani bendovi mogu da se prijave na e-mail: zbrkafest@gmail.com ili na zvaničnoj Fejsbuk stranici Zbrka fest, gde će dobiti formulare potrebne za prijavu na festival, a žiri će najkasnije do 1. aprila 2019. objaviti imena 15 takmičarskih bendova koji će nastupiti na festivalu.

Previous post

"Sad je kraj"... Čovek bez sluha predstavio novi video singl sa aktuelnog albuma "Stanimo u gard"

Next post

Magija na Kališu... Svratili smo na Kineski festival svetla...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *