Home»Muzika»Metropolis Jazz Fest 2019… Dva dana vrhunskog džeza u DOB-u i Metropolisu

Metropolis Jazz Fest 2019… Dva dana vrhunskog džeza u DOB-u i Metropolisu

6
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Dvodnevna muzička manifestacija “Metropolis Jazz Fest 2019” održaće se u četvrtak i petak, 7. i 8. marta u Domu omladine Beograda i Muzičkoj kući Metropolis.

U četvrtak 7. marta u Amerikani Domu omladine Beograda, nastupiće više od 20 sjajnih, talentovanih jazz virtuoza mlađe generacije u sastavu: The Ikigai Collective, Nikolov-Ivanović Undectet, Fish in Oil i Metropolis All Stars.

The Ikigai Collective je džez sastav Stevana Milijanovića (klavijature), mladog umetnika i studenta FMU – Katedra za džez i popularnu muziku.

Pored njega, ovaj kolektiv čine Denis Nikičić (gitara), David Gegić (bas) i Aleksa Milijanović (bubnjevi).

Nikolov-Ivanovic Undectet/ Photo: Aleksandar Stojković
Nikolov-Ivanovic Undectet/ Photo: Aleksandar Stojković

Nikolov-Ivanović Undectet jedan je od najambicioznijih internacionalnih džez projekata u celokupnoj istoriji džeza sa ovih prostora koji udružuje talente Vladimira Nikolova (klavir, gitara, kompozicije, aranžmani) i Srđana Ivanovića (FRA, bubnjevi i kompozicije) sa još devet vrhunskih muzičara mlađe i srednje generacije.

Pored Vladimira i Srđana bend čine: Luka Ignjatović (alt saksofon), Kristijan Mlačak (tenor saksofon), Đorđe Kujundžić (bariton saksofon), Marko Đorđević (truba, fligelhorna), Miloš Jovanović (horma), Vladimir Vereš (trombon), Miloš Budimirov (tuba), Marko Živadinović (AUT, harmonika) i Mihail Ivanov (BGR, kontrabas i bas gitara).

Sastav je 2018. godine objavio album “Artistry In Broken Rhythm” za izdavačku kuću Metropolis Music (Metropolis Jazz).

Fish In Oil/ Photo: Ivana Čutura
Fish In Oil/ Photo: Ivana Čutura

Fish In Oil je beogradski sastav koji je karijeru započeo davne 1993. godine. Njihov muziku teško je smestiti u jedan žanr jer su njihovi instrumentali bogati jazz, rock i eksperimentalnim zvucima uz osetni uticaj filmske muzike.

Treći, dvostruki album benda “3 ključa” kritičari smatraju remek delom novijeg srpskog džeza, a u oktobru 2018. objavili su i četvrti album “Sve će biti u najboljem redu” koji ima sjajan prijem kod publike.

Metropolis All Stars je ekskluzivni sastav vrhunskih džez izvođača novije generacije koji će premijerno nastupiti na Metropolis Jazz Festu 2019, a zajedničko im je to što su svi oni neke od sopstvenih jazz projekata objavili za Metropolis Jazz etiketu.

Na jednom mestu čućete Igora Miškovića (Hashima) na gitari, Aleksandra Grujića na klaviru, Uglješu Novakovića na saksofonu (Uglješa Novaković Quintet) i Borisa Šainovića na basu (Schime Trio + 1).

Ming/ Photo: Promo
Ming/ Photo: Promo

U petak 8. marta od 20:00 časova u Muzičkoj kući Metropolis održava se Metropolis Jazz Fest After Party, koji će obeležiti promocija novog Metropolis Jazz sajta, promocije novih Metropolis Jazz izdanja, kao i koncertni nastup vokalnog kvarteta Ming i njihovog pratećeg benda.

Ulaz je slobodan uz obavezne rezervacije mesta.

Metropolis Jazz Fest prati i prodajna akcija na sva džez izdanja od 7. do 11. marta u Muzičkoj kući Metropolis kao i na njihovom online shop-u: https://www.metropolismusic.rs/shop

Cena ulaznica za koncert u Domu omladine iznosi 800 dinara, a mogu se nabaviti na blagajni DOB-a, u Muzičkoj kući Metropolis i na svim prodajnim mestima Ticketvisiona (ex Eventim).

Previous post

Majkl Džekson i Džordž Harison na BBC Radiju 1: Pronađen izgubljeni intervju iz 1979.

Next post

Stižu Sex Pistols martinke... Šta mislite, stihovi koje pesme će biti ispisani na njima?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *