Home»Film»Kako im nije frka… Drugi trejler za “Groblje kućnih ljubimaca” otkriva koliko su producenti odstupili od priče Stivena Kinga

Kako im nije frka… Drugi trejler za “Groblje kućnih ljubimaca” otkriva koliko su producenti odstupili od priče Stivena Kinga

4
Shares
Pinterest Google+
Pet Sematery/Photo: YouTube printscreen
Pet Sematery/Photo: YouTube printscreen

Paramount Pictures je pustio u opticaj drugi zvanični trejler za rimejk horora “Groblje kućnih ljubimaca” (Pet Sematary), koji potvrđuje da će film reditelja Kevina Kolša i Denisa Vidmajera, fundamentalno promeniti celu priču istoimenog romana Stivena Kinga iz 1983. godine.

U Kingovom romanu, porodica Krid doživljava šok kada njihov mrtvi trgodišnji sin vaskrsne i vrati se kući. Međutim, u rimejku umire osmogodišnja Eli, kćerka porodice Krid, čiji lik tumači Jeté Laurence.

– Verujte mi, bili smo veoma napeti zbog toga. Iako, razmišljam na ovaj način o svemu na osnovu čega se pravi rimejk. Ako vam ponudimo ono što ste već videli, šta smo uradili? Ja sam takođe veoma zaštitnički nastrojen kada je u pitanju inicijalna priča svakog filma, ali svejedno svaki put želim novo iskustvo i mislim da je ovaj put zaista napravljen dobar izbor – rekao je producent Lorenco di Bonaventura.

Zamena deteta koje umire i vaskrsava u filmu menja narativ između romana Stivena Kinga i rimejka iz 2019. godine.

Demonska opsednutost trogodišnjeg sina porodice Krid kao element zapleta, daje Kingovom romanu i filmu iz 1989. godine dozu iščašenosti, ali i malenu Eli čini daleko interesantnijim likom time što nam nagoveštava da ima određene ekstrasenzorske sposobnosti.

Photo: imdb.com
Photo: imdb.com

Predstojeći film odustaje od ovih elemenata zapleta, ali reditelji kažu da je tako bolje.

– Mnogo toga u vezi sa prvim filmom bilo je sjajno – rekao je Vidmajer i dodao:
-Bio je jeziv i efektan. Ali, u nekim drugim filmovima već smo imali priliku da vidimo dečaka koji pokušava da ubije i da, to je efektivno kada se uradi kako treba, ali ovo je ipak bila prilika da se pokuša doneti nešto sveže.

Prema rečima reditelja, trudili su se da se što vernije drže Kingove knjige, naročito u pogledu segmenta sa vaskrslim detetom, koji prate neki vrlo uznemirujući dijalozi. A videti trgodišnjaka koji izgovara neke u toj meri uznemirujuće stvari, nije samo neprikladno, nego i potencijalno smešno publici.

– Gejdž je vrlo mali, tako da sa njim ne možeš mnogo toga da uradiš. Ali njegova mladost i nemogućnost da razume šta mu se zaista desilo, sa druge strane nam olakšava da doživimo psihološki horor koji je proživelo malo dete – rekao je di Bonaventura.

– Međutim, situacija sa mogućnostima koje u ovom slučaju nudi psihologija osmogodišnjeg deteta je potpuno drugačija. Razumela bi šta joj se desilo na putu. Shvatila bi da je mrtva. Sa druge strane, znala bi ne samo kako fizički ubiti osobu, već i kako psihički uništiti celu porodicu. To svemu daje drugu dimenziju – dodaje Vidmajer.

“Groblje kućnih ljubimaca” u bioskopima se očekuje od 5. aprila posle svetske premijere na South by Southwest filmskom festivalu.

Izvor: bosonoga.com

Previous post

"I boli i boli i boli nas ljubav" … Deca iz vode i Tanja Jovićević na Dan zaljubljenih u Božidarcu

Next post

Whitesnake u Zaječaru? Poznati bend 27. juna otvara Gitarijadu...

1 Comment

  1. Miljaš
    08/02/2019 at 5:29 pm — Reply

    Svi ovi argumenti zvuče uverljivo. Prvi film jeste blokbaster, ali Gejdž je pri kraju filma stvarno neubedljiv.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *