Home»Muzika»Homeland»“Ona ima dečka” kaže pančevački Sindrom i novim video singlom najavljuje debi album

“Ona ima dečka” kaže pančevački Sindrom i novim video singlom najavljuje debi album

4
Shares
Pinterest Google+
Sindrom/ Photo: Promo (TIOLI Records)
Sindrom/ Photo: Promo (TIOLI Records)

Pančevački punk rock/power pop bend Sindrom video singlom “Ona ima dečka” najavljuje debi album  pod nazivom “Navodna ljubav” (Take It Or Leave It Records) čije se pojavljivanje na tržištu očekuje uskoro.

– “Ona ima dečka” na jedan metaforičan način ukazuje na međusoban odnos profesionalnosti i emocija koji su sukobu u svakodnevnom životu svakog pojedinca. U ovoj pesmi je profesija nadjačala emociju ljubavi, ali smo svedoci da često emocije poput straha, ljutnje, besa, tuge, pa i ljubavi nadjačavaju naše profesionalne odluke. Promoviše ljubav, a takođe i jedno zrelo razmišljanje poštovanja prema osobi koja nam se dopada, a koja je već u emotivnoj vezi. Samim tim želimo ovim putem da “Ona ima dečka” još dugo, dugo i da taj odnos potraje! Takođe treba napomenuti da pesma ne predstavlja promociju konzumiranja narkotika kod mladih. Singlom najavljujemo album prvenac koji će nositi naziv “Navodna ljubav” (TIOLI Records) i koji objavljujemo za nešto manje od dva meseca. On sumira zapažanja i inspiracije koje su proistekle iz različitih iskustava – objašnjava frontmen grupe Sindrom, Miomir Mikri Adamović.

Sindrom/ Photo: Promo
Sindrom/ Photo: Promo (TIOLI Records)

Sindrom je nastao početkom 2016. godine i čine ga Miomir Mikri Adamović (vokal i ritam gitara), Mihailo Mićko Đorđević (solo gitara i prateći vokal), Luka Jimmy Dodočić (bas gitara i prateći vokal) i Jena Coje Vajović (bubnjevi).

Bend su oformili kako bi autorskom muzikom iskazali bunt prema lošim stvarima koje okružuju društvo i ukazali na problem mladih ljudi, ali u vidu optimizma i motivacije. Na taj način, svojom muzikom u velikoj meri ističu ljubav prema životu, muzici i druženju, u želji da publici prenesu snagu i optimizam i stvore im osmeh na licu.

Sindrom je taj koji se putem simptomatičnih tema širi na sve slojeve društva u cilju razvoja kritičke misli kod pojedinaca i većih grupacija obuhvaćeni ovim sindromom novog poretka.

Do sada su nastupali na Belgrade beer festu 2017 (main stage),  Bunt rok festivalu (polufinale i finale) 2017, Beer Gardenu 2018, Dev9t festivalu, Bass player festivalu, Rokerijadi, Gašinim akordima (pobednici)…

Previous post

Emotivno, vatreno, nadahnuto... Sve čari flamenka na izložbi fotografija Dijega Galjarda Lopesa u Institutu Servantes

Next post

Muzika za Bogove... Japanski MONO 24. aprila u beogradskom SKC-u

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *