Home»Knjige»Nirvanin menadžer objavljuje knjigu o životu Kurta Kobejna…”Serving The Servant: Remembering Kurt Cobain”

Nirvanin menadžer objavljuje knjigu o životu Kurta Kobejna…”Serving The Servant: Remembering Kurt Cobain”

5
Shares
Pinterest Google+
Kurti Kobejn/YouTube printscreen
Kurti Kobejn/YouTube printscreen

Povodom 25-te godišnjice smrti Kurta Kobejna, bivši Nirvanin menadžer, Deni Goldberg, objaviće knjigu o njegovom životu.

Knjiga pod nazivom “Serving The Servant: Remembering Kurt Cobain” obihvata period između 1990. do 1994. godine i u njoj će se naći Goldbergova sećanja na vreme provedeno sa Kobejnom, intervjui s Kortni Lav, Kristom Novoselicem i razgovori sa bliskim prijateljima i članovima porodice koje je menadžer prikupljao godinama.

Kobejn i Frensis/ Photo: Facebook @thespacewitch
Kobejn i Frensis/ Photo: Facebook @thespacewitch

– Počeo sam da radim sa Kurtom godinu dana pre nego što je izašao “Nevermind” i ostao sam uz njega do njegove smrti – objašnjava Goldberg i dodaje:
– Mediji se još uvek fokusiraju na njegovu tragičnu smrt, ali istražujući i pišući knjigu “Serving The Servant” fokusirao sam se više na Kurtovu briljantnost, njegov smisao za humor i njegovu ljubaznost koju je širio oko sebe. Nadam se da ću s ovom knjigom uspeti da dodam još jednu dimenziju Kurtovom nasleđu.

Knjiga je već dobila pohvale od strane gitariste Sonic Youtha i američke rok pevačice Džoan Džet, jedne od umetnika koja je odala počast Nirvani 2014. godine, kada su uvršteni u Rokenrol kuću slavnih.

Izvor: muzika.hr 

Previous post

Portalu Balkanrock dodeljena nagrada PC Pressa za najbolji sajt u oblasti "Dom i zabava"

Next post

Stray Dogg, The Strange i Haiku Garden u trci za najbolji evropski album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *