Home»Foto»Za one koji su propustili koncert Uriah Heep… Ovako je izgledalo i zvučalo…

Za one koji su propustili koncert Uriah Heep… Ovako je izgledalo i zvučalo…

5
Shares
Pinterest Google+
Uriah Heep, Beograd, 5. 2. 2019./Photo: Alex
Uriah Heep (Sava Centar)/Photo: Alex

Legendarni britanski hard-rok bend Uriah Heep, održao je u utorak u beogradskom Sava Centru, pred više od 2.000 zaljubljenika, sjajan koncert u sklopu turneje na kojoj promovišu 25. album “Living the Dream”.

Moćni veterani, predvođeni jednim od osnivača, gitaristom Mikom Boksom i raspoloženim pevačem Bernijem Šoom, pokazali su da i posle skoro 50 godina postojanja benda zvuče sveže i beskompromisno, pa je stominutna rokenrol grmljavina mnogima proletela.

U uvodnoj fazi koncerta akcenat je bio na novom izdanju, počev od pesme zaraznog refrena “Grazed by Heaven” koja otvara i album.

Uriah Heep, Berni Šo (Sava Centar) /Photo: Alex
Uriah Heep, Berni Šo (Sava Centar) /Photo: Alex

– Hvala što ste došli. Imamo novi album. Sviraćemo nešto sa tog izdanja, kao i klasike iz sedamdesetih i osamdesetih. Biće za svakog ponešto – najavio je Šo pred naslovnu pesmu sa aktuelnog albuma. Sve snažniji aplauzi su odjekivali posle “Take Away My Soul”, “Knockin’ at My Door”, nežne “Waters Flowin”…

Čuvena “Gipsy” je predstavljala uvod u furioznu završnicu zvaničnog dela koncerta, a već je sama najava pesme izazvala pravu euforiju.

Vrhunsko instrumentalno umeće članovi benda su možda najbolje prezentovali u višeminutnoj majstoriji “Look at Yourself” koja je obožavaoce ostavila bez daha i digla na noge.

Fantastičan je to bio uvod za jedan od zaštitnih znakova benda “July Morning” i od svih velikih hitova najveći – “Lady in Black”. Mikrofon je okrenut ka publici koja je horski pevala i, ubrzo, gromoglasnim ovacijama, pozvala bend na bis.

Ritam bubnjeva i aplauza stopili su se u moćan uvod za još jedan klasik, “Sunrise”, i onda je bilo jasno da se za sam kraj čuva “himna” – “Easy Livin”.

Pripadnici raznih generacija koji su decenijama odrastali uz “Juraju” oduševljeni su napustili dvoranu, uz jedinstven utisak da su uživali u prvorazrednom rok spektaklu večitih majstora.

I kako je rekao jedan od posetilaca (pripadnik generacije koja je bila i na prvom nastupu benda 1977. u Hali Pionir) koncerta na izlazu iz Sava Centra:
– Fin, lep koncert. Vidi se da su ljudi baš uživali.

Previous post

Čovek bez sluha najavljuje pravu, podugačku feštu u Festu

Next post

Lupercalia Prima... Zvanična satnica black metal festivala u DOB-u

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *