Home»Muzika»Dani piva i rokenrola od 14. do 18. avgusta… “Rok opera” otvara 17. Belgrade Beer Fest

Dani piva i rokenrola od 14. do 18. avgusta… “Rok opera” otvara 17. Belgrade Beer Fest

4
Shares
Pinterest Google+
Belgrade Beer Fest/ Photo: Promo (BBF)
Belgrade Beer Fest/ Photo: Promo (BBF)

I ove godine beogradsko Ušće će od 14. do 18. avgusta biti centar najbolje zabave u regionu. Sedamnaesti put po redu biće održan Belgrade Beer Fest, najposećeniji pivsko-muzički festival u jugoistočnoj Evropi.

Ove godine Beer Fest će otvoriti jedinstveni performans “Rok opera”, koji će prvi put biti izveden na ovako velikom i otvorenom prostoru.

Posle nastupa u Sava Centru ispraćenih ovacijama publike, ovaj sjajan muzički spektakl će na Ušće preneti atmosferu rokenrol kuće slavnih.

Na glavnoj bini će se naći 120 izvođača Novosadskog Big Benda i Hora i Orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta koji će sa eminentnim solistima, predvođeni dirigentom i autorom muzičkih aranžmana Fedorom Vrtačnikom, izvoditi antologijske muzičke hitove svetskih rok zvezda.

Rok opera/ Photo: Promo (BBF)
Rok opera/ Photo: Promo (BBF)

Na repertoaru će biti hitovi bendova Led Zeppelin, Deep Purple, Queen, The Beatles, Pink Floyd, The Doors i mnogih drugih.

Pošto je u pitanju spoj pozorišta i rokenrola, jedan od učesnika ovog spektakla je i glumica Jelena Gavrilović, koja je poznata i po svom sjajnom vokalu pa će izvanredno odigrati i ovu ulogu.

– Beer Fest meni posebno znači, jer sam imala čast da 2014. godine budem prvo promo lice festivala i to je za mene bilo divno iskustvo. Zaista je velika privilegija predstavljati i stvarati jedan od najvećih festivala u ovom delu sveta, a sada imam priliku i da nastupim na glavnoj bini i ponovo budem deo ovog jedinstvenog događaja – izjavila je Jelena.

Belgrade Beer Fest/ Photo: Marko Obradović
Belgrade Beer Fest/ Photo: Marko Obradović

Prvi učesnik festivala garantuje uzbudljiv muzički i umetnički užitak, a organizatori obećavaju još puno velikih muzičkih zvezda iz zemlje, regiona i sveta.

– Ponosni smo što smo već sedamnaest godina deo turističke ponude Beograda i jedan od festivala po kome su naš grad i Srbija prepoznatljivi u svetu. Posebno nam je drago što će festival, koji je pred nama startovati jednim posebnim spektaklom, pred nadamo se 100.000 posetilaca, koji će uživati u audio-vizuelnim i scenskim efektima, zahvaljujući produkciji koja je na svetskom nivou – rekao je Aleksandar Srdić, iz Beogradske kulturne mreže.

I ove godine muzički program će se odvijati na više bina, a velika pažnja će biti posvećena i osmišljavanju dodatnih sadržaja i zabave za posetioce svih generacija.

Previous post

Dušan Jevtović trio 9. februara u Bitefartcafeu

Next post

MOSHPIT, OSNOVNA PRAVILA... Uopšte nije loše da ih se podsetimo pred sezonu velikih koncerata i festivala

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *