Home»Pulse»Puls grada»MAGIJA ČUDESNIH LAMPIONA… Počeo Kineski festival svetla na Kalemegdanu

MAGIJA ČUDESNIH LAMPIONA… Počeo Kineski festival svetla na Kalemegdanu

3
Shares
Pinterest Google+

Na Kalemegdansku tvrđavu, pravo iz Kine, stigao je pravi svetlosni spektakl.

U organizaciji Balkanopolis centra za modernu tradiciju počeo je prvi “Kineski festival svetla” u Srbiji, uz čarobnu instalaciju kineskih lampiona kojom će se prvi put zvanično proslaviti Kineska Nova Godina kod nas.

Kineski festival svetla/Photo: Promo
Kineski festival svetla/Photo: Promo

Festival je otvoren 4. februara, na platou kod Ribara u Kalemegdanskom parku.

Do ove spektakularne izložbe je došlo zahvaljujući kulturnoj razmeni između  dve zemlje, na inicijativu i lično angažovanje pre svega našeg umetnika Slobodana Trkulje, kreativnog ambasadora Srbije, koji sa grupom Balkanopolis uživa izuzetnu popularnost u ovoj najmnogoljudnijoj zemlji na svetu.

Kineski festival svetla/Photo: Promo
Kineski festival svetla/Photo: Promo

Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona – Zigong Haitjen iz Kine. Njihove svetlosne instalacije pod nazivom Panda, Godišnja Doba, Čudesni jelen, Šapat pingvina i još mnoge druge uvode nas u čudesni svet mašte i svetla, koji će posebno biti zanimljiv najmlađima, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

Izložba će trajati do 24. februara, a lampioni će se paliti svako veče od 17h.

KONCERT HIN AN PRIMITIVNOG MUZIČKOG ANSAMBLA 16. FEBRUARA U KOMBANK DVORANI

Ansambl HIN AN/Photo: Promo
Ansambl HIN AN/Photo: Promo

Koncertna poslastica za ljubitelje kineske kulture biće održana u okviru prvog “Kineskog festivala svetla”, kojim se zvanično proslavlja kineska Nova godina u Srbiji.
Ovaj muzički ansambl dolazi iz prelepe Horkin prerije iz unutrašnje Mongolije, a publiku će povesti na nezaboravno muzičko putovanje na kome će kroz muziku i ples otkriti priče i anegdote iz života Mongola. Koncert će ujedno biti i jedinstvena prilika da se beogradska publika upozna s kulturom i tradicijom ovog drevnog naroda. Ulaznice za koncert ansambla HIN AN, čiji je domaćin Slobodan Trkulja, mogu da se nabave na blagajni Kombank dvorane i na svim prodajnim mestima Tiket Visiona (bivši Eventim).

 

Previous post

Da li ste spremni za Shadow Fest... Prvo izdanje rok/metal festivala 9. februara u Garaži

Next post

Maroon 5 ipak nastupili na SuperBowlu, publika razočarana - skoro kao utakmicom...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *