Home»Film»ДОК #1… Festival dokumentarnog filma od 31. januara do 3. februara u Kombank dvorani

ДОК #1… Festival dokumentarnog filma od 31. januara do 3. februara u Kombank dvorani

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Kombank dvorana će od 31. januara do 3. februara biti domaćin prvog izdanja festivala dokumentarnog filma ДОК #1.

Tokom četiri festivalska dana, biće prikazano 20 filmskih ostvarenja koja su podeljena u četiri programske celine: Biografije, Vrhunci, Na ivici i Prvi korak.

Program Vrhunci predstavlja dokumentarne filmove koji su zapaženi od strane svetskih programskih selektora, ali i priznate publike velikih festivala.

U okviru ovog programa, festival će 31. januara u 20:00 časova otvoriti film “Zašto smo kreativni?”, Hermana Vaskea, a gledaoci će biti u prilici da uživaju i u ostvarenjima kao što su: “Naš tim” Džefa i Majkla Zimbalista, “Santjago, Italija” Nanija Moretija, “Država protiv Mandele i ostalih” Nikolasa Šampoa i Žila Portea.

U okviru programa Biografije biće prikazano nekoliko biografskih dokumentaraca, među kojima se izdvaja film “Proslava”, ostvarenje o čuvenom modnom kreatoru Iv Sen Loranu, koji nakon projekcije na Berlinale festivalu 2007. nije bio prikazivan na zahtev reditelja Olivijea Mejrua.

“Tupamarosi-urbana gerila” Martina Markovića, “Veština” Metjua T. Bernsa samo su neki od filmova u okviru celine Na ivici koja obrađuje bizarne, provokativne i granične teme.

Programska celina Prvi korak slavi debitante i njihove prvence, među kojima je nekoliko ostvarenja kao što su: “Naša Afrika” Aleksandra Markova i “Kriza je naša” Rebeke Kaufman.

Posle Festivala, publika će biti u prilici da pogleda selekciju filmova sa ДОК #1 i u Domu kulture Studentski grad.

Filmovi će u Kombank dvorani biti prikazivani u dve sale i iz tog razloga broj ulaznica za prodaju biće ograničen: Sala 6 – 200 mesta i Sala 5 – 45 mesta.

Cene ulaznica prilagođene su gledaocima, tako da ljubitelji dokumentarnog filma mogu da kupe ulaznice po ceni od 300 i 350 dinara. Za projekcije od 16 i 18 časova ulaznice koštaju 300 dinara, dok su cene za projekcije od 19, 20, 21 i 22 časa 350 dinara.

Ulaz na retrospektivu dokumentarnih filmova Hajrudina Krvavca je besplatan.

Detaljan program Festivala dostupan je na sajtu: www.dokfest.rs, kao i na sajtu Kombank dvorane.

Previous post

A SADA OPET MALO ONI... GRETA VAN FLEET: Objavićemo novi album već ove godine

Next post

Ako volite dobar džez, onda je ovo prava vest za vas... Fish in oil 1. februara u klubu Soul Society

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *