Home»Muzika»“Knocking At My Door”… Novi singl benda Uriah Heep pred dolazak u Beograd

“Knocking At My Door”… Novi singl benda Uriah Heep pred dolazak u Beograd

5
Shares
Pinterest Google+
Uriah Heep/Photo: Richard Stow , promo
Uriah Heep/Photo: Richard Stow , promo

Britanski hard rok bend Uriah Heep objavio je novi singl “Knocking At My Door” sa aktuelnog albuma “Living The Dream” kog će u okviru evropske turneje promovisati 5. februara na koncertu u beogradskom Sava Centru.

Posle spotova za “Take Away My Soul” i “Grazed By Heaven”, Uriah Heep su odlučili da “Knocking At My Door” dobije lyric video, u kome odgovarajuće slike prate stihove o paranoji i otuđenju, dok se ispod čuje prepoznatljiv “vintidž” zvučni udar benda u kom prednjače gitarista Mik Boks i klavijaturista Fil Lanzon.

Uriah Heep ističu da su na “fantastičan način” u utorak uveče počeli drugi deo evropske turneje “Living The Dream”, koncertom u legendarnoj dvorani La Cigale u Parizu, a fanovski video snimak svedoči da je  bend u odličnoj sviračkoj formi…

– Uzbuđeni smo što dolazimo da vam priredimo svirku sa puno strasti. Ne brinite, pored novih stvari (sa “Living The Dream”) sviraćemo stare klasike kao što su “Gipsy”, “Easy Livin”, “July Morning”, “Lady In Black”…  Biće dosta stvari, sjajna set lista sa presekom naše karijere od prvog do poslednjeg albuma. Vidimo se! – poručuje  Boks.

Osnovani 1970. u Londonu, Uriah Heep su iste godine postavili  kamen temeljac hard roka sa debi albumom “Very ‘eavy… Very ‘umble”, a uz savremenike Led Zeppelin, Black Sabbath i Deep Purple, doprineli su kasnijem uspostavljanju jedinstvenog britanskog oblika hevi metala.

U prvoj fazi rada, koju su pored Boksa obeležili i harizmatični pevač Dejvid Bajron (1947-1985) i klavijaturista i autor Ken Hensli, Heep su objavili svoje klasične albume “Demons and Wizzards” (1972), “The Magician’s Birthday” (1972), “Sweet Freedom” (1973)…

Posle mnogih personalnih promena u bend od sredine osamdesetih dolaze klavijaturista Fil Lanzon i pevač Berni Šo, uz koje se Uriah Heep postepeno pretvorio u rokenrol mašinu koja neprekidno krstari svetom, uspevajući da održi i do 125 nastupa godišnje, pred oko 500.000 posetilaca.

Ulaznica za beogradski koncert benda Uriah Heep košta 1.600. 1.900, 2.300, 2.800 i 3.200 dinara na blagajni Sava centra, odnosno preko Ticket Servisa, www.tickets.rs.

Previous post

Bend Belo u boji predstavio debi album "Stvarnost koju stvaramo"

Next post

Kako se slušaju Bitlsi... Tradicionalni koncert benda The Bestbeat 26. januara na Kolarcu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *