Home»Film»NAŽALOST, ISTINITA PRIČA… Da li ste spremni za “Lords of Chaos”, kontroverzni film o bendu Mayhem?

NAŽALOST, ISTINITA PRIČA… Da li ste spremni za “Lords of Chaos”, kontroverzni film o bendu Mayhem?

8
Shares
Pinterest Google+
Lords of Chaos/Photo: YouTube printscreen
Lords of Chaos/Photo: YouTube printscreen

Ako napravimo kratak presek dosadašnjeg rada režisera Jonasa Akerlunda, pomalo je iznenađujuće da je ista osoba režirala spot za pesmu Lejdi Gage “Telephone” i horor-triler “Lord of Chaos”, o tinejdžerima iz kontroverznog blek metal benda Mayhem.

Sudeći prema trejleru, režiser je ostao dosledan svojim metal korenima. Zvanični sinopsis prati priču grupe tinejdžera, čiji pokušaj “lansiranja” norveškog blek metala u Oslu 1980-ih, dobija brutalan ishod. “Lords of Chaos” zapravo prenosi istinitu priču o pravom norveškom blek metalu i njegovim najozloglašenijim predstavnicima – bendu Mayhem.

Karijeru ovog benda obeležio je splet kontroverznih događaja: nasilni nastupi, uništavanje religijskih objekata, samoubistvo pevača Deda i ubistvo gitariste Juronimusa.

– Život je tada bio lakši. Sve se vrtelo oko zabave, ispijanja piva i slušanja žestoke i glasne muzike – tako počinje trejler, pre prelaska na brzo trepereću seriju slika na kojima se prikazuju sablasne, opustošene crkve i krstovi koji gore. I dok konfliktna atmosfera filma polako tinja i na momente postaje nejasna, jedan od članova benda, pojam  “death metal“ shvata bukvalno, pravdajući njime svoje destruktivne nagone.

Lords of Chaos/Photo: YouTube printscreen
Lords of Chaos/Photo: YouTube printscreen

Što se tiče glumačke postave, za glavnog protagonistu filma izabran je Juronimus, čiji lik će tumačiti glumac Rori Kalkin, a u ostalim ulogama su Emori Koen, Skaj Fereira, Džek Kilmar i Volter Skarsgard. Scenario potpisuju Akerlund i Denis Magnuson, a baziran na knjizi Majkla Mojnihanai Didrika Soderlinda. Film je rađen u koprodukciji VICE, 20th Century Fox, Scott Free Productions i Insurgent Media.

Prvo prikazivanje je najavljeno za 8. februar, a sada ste, nadamo se, spremni za trejler…

HL/Izvor: bosonoga.com

Previous post

Iz dnevne sobe na Youtube... Pogledajte "Strah od dubine", novi video zagrebačkog benda Svemir

Next post

Evo kako to radi Vellayah... One-man metal projekat koji se sluša - glasno

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *