Home»Muzika»Bernays Propaganda se vraća na scenu… Vidimo se 9. februara u Elektropioniru

Bernays Propaganda se vraća na scenu… Vidimo se 9. februara u Elektropioniru

4
Shares
Pinterest Google+

 

Bernays Propaganda/ Photo: Promo
Bernays Propaganda/ Photo: Promo

Najuzbudljiviji bend na regionalnoj muzičkoj sceni – Bernays Propaganda vraća se live nastupima posle nekoliko godina koncertne pauze.

U okviru povratničke turneje posetiće Beograd u subotu 9. februara gde će u Elektropioniru svirati svojevrsni “best of” set sastavljen od pesama Bernays Propaganda, ali i ostalih “sestrinskih” bendova – XaXaXa, My Tear, 21 vek, Vasko Atanasoski…

Tokom cele karijere ovi disco-post-punk ratnici iz Skoplja, od debija “Happiness Machines” (2009) do poslednjeg studijskog albuma “Politika” (2016), ostali su verni filozofiji da ništa nije zabranjeno i da se na svaku nepravdu mora reagovati.

Angažovani stihovi, pankerski stav, new-wave spremnost na eksperimente, tri nuklearna reaktora energije i ritam koji vam ne dozvoljava da stojite po strani, to su bili i ostali BP – na svakoj pesmi, EP-u, albumu i koncertu.

Odsvirali su brojne turneje i stotine koncerata u Evropi i Americi. Bili su i ostali omiljeni bend publike i muzičkih kritičara, ali u trenutku kada to niko nije očekivao, Bernays Propaganda su posle četvrtog albuma “Politika” i još jedne runde intenzivnih koncerata odlučili da smanje svoje aktivnost, a članovi su se posvetili svojim solo projektima (Vasko Atanasoski, My Tear, 21 vek…).

Photo: Promo
Photo: Promo

I tako, posle nekoliko godina zatišja, Bernays Propaganda se vraća u svojevrsnoj “best of” formaciji. Uz Kristinu Gorovsku (vokal), Vaska Atanasoskog (vokal, gitara) i Denija Krsteva (elektronika), bendu su se priključili i Rade Jordanovski (bas) i Kristijan Lafazanovski (bubanj).

Paralelno sa nedavno objavljenim EP izdanjem “Ništo nema da ne razdeli” i novim albumom “Druga mladost, treći svetski rat” najavljenim za jesen ove godine, Bernays Propaganda u Beograd dolaze u okviru turneje na kojoj u 150 minuta izvode 33 pesme.

Na repertoaru će se, osim pjesama iz kataloga Bernays Propagande naći i neke od pesama ostalih bendova u kojima je ekipa svirala i još uvek svira (XaXaXa, My Tear, 21 vek i Vasko Atanasoski).

Osim otvaranja novog uzbudljivog muzičkog poglavlja za Bernays Propagandu, ovaj je koncert i izvrsna prilika za uvid u stanje na današnjoj makedonskoj muzičkoj sceni na kojoj su Tina, Vasko, Deni, Rade i Kristijan s matičnim i ostalim bendovima jedni od najaktivnijih i najkreativnijih učesnika.

Ulaznice za koncert benda Bernays Propaganda u organizaciji Pop Depresije i Kišobrana će biti u pretprodaji u Zaokretu od 24. januara po ceni od 500 dinara.

Previous post

Od iniciranja do saradnje: EXIT nastavlja sa podrškom Omladinskoj prestonici Evrope

Next post

Gojira uživo... Pogledajte novi, "monstruozni" snimak kultnog benda - vredi svakog potrošenog minuta

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *