Home»Muzika»PBO ima treći album… Dobrodošli u psihodeličnu bluz opsesiju uz neobične pesme običnog psa

PBO ima treći album… Dobrodošli u psihodeličnu bluz opsesiju uz neobične pesme običnog psa

6
Shares
Pinterest Google+
PBO/Photo: Promo, Juda Records
PBO/Photo: Promo, Juda Records

Bend PBO (Psihodelična bluz opsesija) predstavio je treći studijski album “Neobične pjesme običnog psa”, u izdanju Juda Records.

Album sadrži osam pesama koje variraju žanrovski od soula & gospela, sve do stoner trip hopa sa primesama funka. Za poseban ambijent na celom izdanju zaslužna je Monika Grubišić Čabo sa svojim prekrasnim glasom, koja je, na primer, pesmu “Molitva” u potpunosti promenila i napravila od nje prelep gospel momenat. Album je snimljen u studiju JR Production u Sinju, dok je za cover fotke bila zadužena Lucija Batur. “Običan” pas na naslovnici albuma zove se Rea, a bend se za njegovo “angažovanje zahvalio vlasnici Katarini Babić.

Prvi koncert PBO-a u novoj postavi dogodio se na prošlogodišnjem rođendanu Vintage Industrial Bara; na Juda Rec Showum a ubrzo bi trebalko da startuje i turneja.

PBO (Psihodelična bluz opsesija) nastao je krajem 2011. godine sa neobaveznim radom na muzici koja je služila kao izduvni ventil osobi koja je na turneji i ima veliku potrebu da se izrazi na nešto drugačiji način.

PBO/Photo: Promo, Juda Records
PBO/Photo: Promo, Juda Records

U proleće 2012. izlazi album prvenac “Treća dimenzija ne postoji” koji predstavlja određen muzički prelaz u životu jednog muzičara, te se najviše obraća samom stvaraocu te muzike. Album je propraćen malom turnejom po festivalima poput St-art i Dogana… uglavnom na demo festivalima.

Sredinom 2015. godine drugi album “Sve što nisam htio, dogodilo se!” izlazi kao mračan prikaz muzičkog delovanja autora. Na istom albumu gostovali su vrhunski muzičari poput pijanistkinje Borne Stanić, prelepo sramežljivog glasa Ena Šurija, kao i Johna i Zvrka iz M.O.R.T.-a.

Celokupan doživljaj novog albuma PBO možda je najbolje opisan u jednoj od recenzija:

“Prvi pridjev preslušanog je – osebujan. Album ima glavu i rep, kraj i početak u pozitivnoj atmosferi, negativa se širi postepeno vrludajući središnjim dijelom albuma u raznim varijantama. Zaista raznolik uradak, većina pjesama je jedinstvena na albumu, ne ponavlja iste obrasce, a promjene raspoloženja prisutne su iz pjesme u pjesmu.”

Dakle, dobrodošli u psihodeličnu bluz opsesiju slušajući neobične pesme običnog psa…

Previous post

BILO JE SAMO PITANJE DANA... Greta Van Fleet: Dosadila su nam poređenja sa Led Zeppelin, dosta o tome...

Next post

Novosadski Sputñik predstavio spot za pesmu "Let It All Come To Us By Itself"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *