Home»Muzika»DA LI DA IM VERUJEMO… Muse obećavaju “više ljudskosti” u svojim spektakularnim nastupima

DA LI DA IM VERUJEMO… Muse obećavaju “više ljudskosti” u svojim spektakularnim nastupima

5
Shares
Pinterest Google+
Muse/Photo: facebook@muse/Jeffery Forney
Muse/Photo: facebook@muse/Jeffery Forney

Uz objavu dugoočekivanog albuma “Simulation Theory” Muse su krajem novembra prošle godine potvrdili i prve datume nove svetske turneje. I dok se mi nadamo da će neki od datuma evropske turneje koja startuje u maju uključiti i naše krajeve, Muse kuju velike planove oko scenskog nastupa.

Svetska turneja “Simulation Theory” počinje za šest nedelja, tačnije 22. februara u Hjustonu, a kako bubnjar benda, Dominik Hauard otkriva za Billboard, britanski trio pokušaće da “uradi nešto što nisu nikada do sada”.

Kad je reč o bendu koji svojom produkcijom na pozornicama priređuje prave spektakle, teško je definisati taj “korak više” koji Muse obećava. Njihova poslednja turneja uz brojne vizuelne efekte uključivala je i dronove, ali ovaj put odlučili su da će nastupi imati malo više “srca”. Kako Hauard otkriva, umesto da se fokusiraju na tehnologiju kao do sada, u svoje nastupe žele da uključe “malo više ljudskosti”, a to će ostvariti brojnijom ekipom na samoj pozornici. Po svemu sudeći, biće to pravi umetnički performans prepun boja i svetla, a bend će ga kreirati u saradnji s umetničkim reduteljem Džesijem Lijem Stoutom i dizajnerkom rasvete, Suner Rutije.

Pevač Mat Belami ipak je dodao da će vizuelni efekti biti i dalje uključeni u ovaj show, tim više što album “Simulation Theory” svoju priču gradi kroz spotove koji oslikavaju svaku pesmu i njihov svet biće prenesen uživo na pozornicu.

Koliko im je bitan vizuelni aspekt govori i činjenica da je samu naslovnicu albuma ilustrovao digitalni vizuelni umetnik Kajl Lamber koji se takođe može pohvaliti dizajnom za službeni vizual “Jurassic Parka”, serije “Stranger Things” kao i mnoštvom drugih filmova, dok je vizual za “Super Deluxe” kreirao Pol Šiper koji je takođe bitno ime u filmskom svetu. Od njegovih ranijih radova ističu se “Star Wars: The Last Jedi” i “Avengers: Affinity War”.

HL/Izvor: mixer.hr

Previous post

NAJBOLJE S JUŽNE PRUGE... Niški Novembar s prijateljima u Elektropioniru... poslednji put

Next post

Malo dokumentarac, malo koncertni film, a delom grozničavi san... Skorseze režira novi dokumentarni film o Bobu Dilanu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *