Home»Kult»Stiv Haris okupio originalnu postavu Iron Maidena… posle 42 godine

Stiv Haris okupio originalnu postavu Iron Maidena… posle 42 godine

7
Shares
Pinterest Google+
Stiv Haris/Photo: facebook@SteveHarrisUnofficialPage
Stiv Haris/Photo: facebook@SteveHarrisUnofficialPage

Članovi izvorne postave Iron Maidena sastali su se posle 42 godine, a susret je zabeležen fotografijom.

Pol Mario Dej, Dejv Saliven i Teri Rense nisu baš imena na koja prva pomislite kada je reč o legendarnom Iron Maidenu. Ipak, njih trojica su, uz osnivača i basistu Stiva Harisa i tadašnjeg bubnjara Rona Metjua, zabeleženi kao prva postava benda. Sve ostalo je istorija (i budućnost) jednog od najvećih i najpoznatijih heavy metal bendova.

Četvorica od pet članova originalne postave Iron Maidena sastala su se posle 42 godine, a nedostajao im je samo bubnjar Ron “Rebel” Metjus. Susret je zabeležen fotografijom, a da su ostali u toj postavi, Iron Maiden bi danas ovako izgledao:

Steve Harris je Iron Maiden osnovao na Božić 1975. godine nakon što je, u želji da ostvari svoje autorske ideje, napustio bend Smiler.

Pevač Dej, kao i gitaristi Rens i Saliven u Iron Maidenu nisu bili ni dve godine. Prvi koji je napustio bend, već 1976,. bio je Pol Mario Dej jer, prema rečima Harisa, nije imao dovoljno smisla za scenski nastup. Bend se u tom trenu našao na kratkoj pauzi posle koje su “iz igre ispali” i Rens i Saliven što je otvorilo vrata za ulazak gitariste Dejva Mareja. S dolaskom Mareja bend je nekoliko godina proveo eksperimentišući sa zvukom i promenama članova (uključujući kratku fazu s klavijaturistom), a prva stalnija postava Iron Maidena oformljena je 1979. kada je potpisan ugovor s diskografskom kućom. Marej je danas, uz Harisa, član s najdužim stažom u ovoj heavy metal instituciji.

Danas je Iron Maiden jedan on najuspešnjih bendova na svetu što potvrđuje i zarada “Legacy of the Beast” turneje zahvaljujući kojoj su se našli na 20. mestu najprofitabilnijih rock i metal turneja u 2018. S koncertima nastavlju u drugoj polovini 2019. godine.

HL/Izvor: Mixer.hr

Previous post

NIK KEJV, SMILUJ MI SE... Unutrašnji uragan jednog umetnika zabeležen u stripu

Next post

Nirvana tuži Marka Džejkobsa zbog ilegalnog korištenja logotipa

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *