Home»Muzika»Homeland»ZAVRŠEN BARF8… Pobednik je – Majdan

ZAVRŠEN BARF8… Pobednik je – Majdan

7
Shares
Pinterest Google+
Majdan/Photo: AleX
Majdan/Photo: AleX

U sali Amerikana Doma omladine Beograda u nedelju je održano finale osmog Beogradskog autorskog rok festivala – BARF, a apsolutni pobednik po mišljenju stručnog žirija je bend Majdan iz Niša.

Program je, s tradicionalnim zakašnjenjem, počeo oko 20h, nastupom prošlogodišnjih pobednika prema glasovima publike ZZZZZ (Zimbabveanski zavod za zaštitu zverova).

Potom se publici predstavilo deset bendova finalista (CrossOver,  Sajki Vojs, The Rock, Sickter, Kasirke, Misha Mashina & Mashtrakala, Majdan, Maera, Amnezija i Mimo Protokola), a žiri je imao ozbiljno problematičan zadatak da odabere najbolje od najboljih, jer ovi bendovi su odabrani u konkurenciji više od 60 bendova iz cele Srbije.

Ipak, žiri u kojem je bila i predstavnica portala Headliner.rs – Marija M. Karan, na kraju je odlučio da je najviše pokazao bend Majdan, dok je publika svoj glas dala bendu Amnezija. Album za RnR records osvojio je bend The Rock, a drugo mesto pripalo je Novosađanima, bendu CrossOver.

A gde ste vi bili u nedelju, rokeri...
Možda i najvažnije… a gde ste u nedelju uveče bili vi, “rokeri u duši”, na internetu najglasniji borci za očuvanje srpske rok scene? Gde ste bili da na delu pokažete da stvarno mislite ono o čemu pišete po Twitteru i Facebooku? Zašto je u Amerikani bilo tek nekoliko stotina ljudi, kada je trebalo da ih je pet puta više? Zato što smo licemeri, možda…

I dok se žiri mučio sa sabiranjem i oduzimanjem glasova, publika se u Amerikani sjajno provodila uz prošlogodišnje pobednike Crveni karton i bend Prljavi Romeo.

Članovi žirija pozvali su i sve one koji nisu prošli u finale da se prijave sledeće godine:

– Važno je da bendovi ne gledaju jedni druge kao konkurenciju, već da se drže zajedno i podržavaju kvalitet. Samo tako možemo da ojačamo domaću scenu.

A BARF je jedna od malobrojnih pravih stanica na tom putu u bolju budućnost srpske rok scene.

I zato, bendovi, bez čekanja, BARF9 samo što nije…

Previous post

A nekad je bio "opasan" buntovnik... Leni Kravic postao kreativni direktor brenda Dom Perignon

Next post

Dva člana benda Seventeen stradala u cunamiju, kada je talas udario direktno u binu na kojoj su svirali

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *