Home»Kult»Sin bubnjara Led Zeppelina otkrio zašto Plant ne želi da ujedini bend za novu turneju

Sin bubnjara Led Zeppelina otkrio zašto Plant ne želi da ujedini bend za novu turneju

6
Shares
Pinterest Google+
Robett Plant, Led Zeppelin/Photo: YouTube printscreen
Robett Plant, Led Zeppelin/Photo: YouTube printscreen

Džejson Bonam, sin pokojnog bubnjara legendarnih Led Zeppelina, otkrio je u nedavnom intervjuu da je Robert Plant isključio bilo kakvu mogućnost povratničke turneje čim se ovakva ideja prvi put pojavila.

Članovi Led Zeppelina poslednji su put nastupili u formi benda pre jedanaest godina na tribute koncertu Ahmetu Ertegunu, a snimak koncerta objavljen je 2012. pod naslovom “Celebration Day”. Slavnog Džona Bonama na ovom nastupu zamenio je upravo njegov sin, koji se s obzirom na intenzitet proba uoči ovog koncerta ponadao još kojem nastupu, ali bez obzira na dobru volju Džmija Pejža i Džona Pola Džonsa, Robert Plant je uporno odbacivao tu ideju.

– Šest nedelja smo uvežbavali nastup za jedan koncert pa sam pomislio da bismo trebali da odradimo još koji nastup – otkrio je Bonam za magazin Billboard. Prilikom druženja postavio je pitanje Plantu koji mu je odgovorio:

– Previše sam voleo tvog oca. Ne radi se o tome da ne poštujem tebe, znaš ove pesme bolje nego svi mi i niko ih živ ne bi mogao odsvirati kao ti. Ali nije isto. Ne mogu da izađem na pozornicu i odglumim Led Zeppelin. Nisam jukebox… Kad nas je tvoj otac napustio, kad je napustio svet, to je bio kraj Led Zeppelin. Nismo mogli da uradimo ono što je napravio The Who (koji je nastavio bez Kita Muna).

Istu stvar Plant je izjavio pre 38 godina kada je Džon Bonam preminuo. Bonam i Plant bili su izuzetno bliski, njihovo prijateljstvo seže još u ranu mladost.

Led Zeppelin/omot
Led Zeppelin/omot

Pre četiri godine vlasnik Virgina, tajkun Ričard Branson, navodno je bendu ponudio 800 miliona dolara za poslednju turneju, što je Robert Plant s gađenjem odbio. Prema tadašnjem pisanju magazina Mirror, Plant je pocepao pisanu ponudu pred grupom iznenađenih promotera.

HL/Izvor: mixer.rs

Previous post

NAJBOLJI IZVOZNI PROIZVOD BARBADOSA... Rijana se posle tri godine vraća na scenu novim albumom

Next post

EVO KAKO JE BILO NA FESTIVALU BARF8 IZ UGLA ČLANA ŽIRIJA... BONUS - NAJBOLJE FOTOGRAFIJE

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *