Home»Kultura»Svetlo na kraju tunela… Evo gde smo bili, šta smo radili i s kim smo se družili u rano nedeljno popodne

Svetlo na kraju tunela… Evo gde smo bili, šta smo radili i s kim smo se družili u rano nedeljno popodne

8
Shares
Pinterest Google+
Photo/ Aleksandar Ignjatović
Photo/ Aleksandar Ignjatović

Možda je stvarno tačno (a i tome se može diskutovati) da bez star(a)ca nema dobrog rokenrola u Srbiji, ali jedno je sigurno – bez klinaca nema budućnosti.

Najbolje su to u nedelju, u potpuno nerokerskom matine terminu, dokazali sjajni momci iz kraljevačke Rok Planete i prosto nestvarno dobri mladi gitarista iz Beograda Aleksa Danić.

Oni su kao specijalni gosti nastupili u okviru Live Show eventa “Sweet 16”, održanog ovog puta povodom 16. rođendana Merkatora, a koji bi trebalo da postane  redovna promocija kvalitetne muzike i urbane kulture u gradovima širom Srbije.

Program koji je trajao više od četiri sada iskusno su vodili Maja Nikolić i Dejan Pantelić, a pred publikom u Merkatoru svoja sećanja na to bilo “kad sam imao 16”, podelili su legendarni košarkaš Dejan Tomašević, član zlatne generacije iz Indijanopolisa, potom astrolog Jelena Ivandić, kao i najaktuelniji srpski pisci pisci Igor Marojević i Marko Braković.

O svojim tinejdžerskim danima pričala je i svetska world music zvezda Biljana Krstić, deo svog šarma s publikom je podelio je glumac Žarko Stepanov, a takoreći pravo sa slavljeničkog koncerta svog benda Zemlja Gruva (pogledajte kako je bilo) stigla je i uvek nasmejana i dobro raspoložena Zoe Kida.

Luke Black je izazvao nepodeljenu pažnju devojčica ali i svih ljubitelja odličnog elektropopa, a Marko Louis podelio je iskustva sa aktuelne izuzetno uspešne turneje, predstavio spot “Pandora” i najavio beogradski koncert.

Koncertnu promociju novog singla “Praznici” najavio je i Saša Vasić, dok su tonu pozitivne energije sa sobom u rano nedeljno popodne doneli Tijana, Vlajko i Nemanja iz Nevernih beba, prisećajući se svojih snova – kad su imali 16.

Rok Planeta/ Photo: AleX
Rok Planeta/ Photo: AleX

Ipak, kao što smo i napisali na početku, šou su definitivno “ukrali” najmlađi učesnici. Talentovana četvorka 16-godišnjaka iz Rok planete u dva bloka sa akustičnim verzijama nekih od najvećih domaćih hitova, i senzacionalni 13-godišnji Aleksa Danić, čije su gitarske čarolije u obradama numera Bitlsa, Tomija Emanuela, Majkla Oldfilda, Stinga… izazvale iskreno oduševljenje i publike i starijih kolega. I baš zbog ovakvih klinaca, na ovoj sceni se ipak vidi svetlo na kraju tunela.

A matine Live Show je pokazao da ovakvi događaji, puni pozitivne energije i tokom kojih se promovišu istinske kulturne, muzičke, pa na kraju krajeva i životne  vrednosti, umesto izuzetka treba da postanu pravilo.

HL

 

Previous post

Jorgovani predstavili video singl "Genetika" uoči beogradskog koncerta

Next post

The Prodigy objavili spot za "Timebomb Zone"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *