Home»Muzika»Američki treš metalci Testament prvo poznato ime Arsenal Festa 09

Američki treš metalci Testament prvo poznato ime Arsenal Festa 09

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Američke treš metal legende Testament prvo su poznato ime Arsenal Festa 09, koji će biti održan 19, 20, 21. i 22. juna 2019. godine u Kragujevcu.

Arsenal 09 je prvo izdanje festivala koje će trajati četiri dana (umesto dosadašnja tri), a Testament, poznat po metal hitovima “More Than Meets The Eye”, “Native Blood”, “Return To Serenity”, “The Pale King”… nastupiće prve večeri 19. juna na Main Stageu.

Jedan od najuticajnijih američkih treš metal bendova, Testament već više od tri decenije jednakom energijom i entuzijazmom publici pruža neukaljan, nesputan i nesalomiv metal u njegovoj najčistijem obliku, bez kompromisa ili bilo kakvog znaka usporavanja, na nizu albuma počevši od “The Legacy” (1987) i “Practice What You Preach” (1989) do “The Gathering” (1999) i “The Formation Of Damnation”(2008).

Testament/ Photo: Gene Ambo
Testament/ Photo: Gene Ambo

Posle “Dark Roots Of Earth” (2012), stigao je aktuelni album “Brotherhood Of The Snake” (2016), na kome je bend pokazao zube više nego ikada do sada.

Pevač Čak Bili ističe da kod Testamenta, od početka do danas, važi načelo “pravo u glavu”.

– Na Testament gledam isto kao i kad smo počinjali. Srećan sam što ovo radimo više od 30 godina. Mnogo nam to znači. I jednostavno nastavljamo ovako i dalje – kaže Čak.

Arsenal Fest se tradicionalno održava krajem juna u Kragujevcu. Main Stage se nalazi u “Kneževom arsenalu”, sjajnom prostoru na otvorenom unutar nekadašnje fabrike municije iz 19. veka, obližnji Garden Stage je u drvećem natkrivenoj “Zastavinoj bašti”, dok je Explosive DJ Stage smešten u “Čaurnicu”, rustičnu zgradu u kojoj je snimana pre neku godinu tv serija “Titanik”.

Na Arsenalu su u prethodnih osam godina nastupali Anthrax, Thievery Corporation, Morcheeba, Skunk Anansie, Buzzcocks, Toy Dolls, The Kills, Editors, Enter Shikari, Asian Dub Foundation, Marky Ramone, Smak, Bajaga i Instruktori, Partibrejkers, Hladno pivo, Gobilni, Gibonni…

Komplet ulaznica za sva četiri dana košta 1.800 dinara tokom prednovogodišnje pretprodaje, koja počinje od 7. i traje do 31. decembra, preko mreže Eventim, a u Kragujevcu u Domu omladine Kragujevca, biletarnici Dečijeg pozorišta i u “Da Gama travelu” (Višnjićeva 3).

Previous post

Sana Garić... Dva nova spota kao najava zimske turneje

Next post

Promocija novog albuma Milan Petrović Quarteta 13. decembra u Metropolisu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *