Home»Muzika»Intergalaktički cirkus u Elektropioniru… Evo kako je bilo na svirci bendova Organizam i Majdan

Intergalaktički cirkus u Elektropioniru… Evo kako je bilo na svirci bendova Organizam i Majdan

5
Shares
Pinterest Google+

Eklektični rok bend iz Beograda Organizam i niški rok bend Majdan održali su prošlog vikenda kocert u punom klubu Elektropionir.

Koncert su otvorile mlade nišlije sa pesmama “Zubi” (video spot za ovu numeru bend je objavio pre četiri meseca) i “Prag”.

Na nastupu u Elektropioniru Majdan je promovisao debi album “Minimum Sličnosti Minimum Razlike” koji je objavljen 1. novembra za izdavačku kuću Metropolis Records, a ekipa je predstavila i najnoviju baladu “Budim te” prožimanu jakim solažama alt rock stila.

Za fantastičnu završnicu izveli su svoje najpoznatije pesme i ujedno najbolje ocenjene – “To Nisam Ja” i “Mojih Misli Ples”.

Samo da dodamo i to da je svoje mlade sugrađane iz publike pratio i čuveni Neša Galija, frontmen grupe Galija.

Majdan/ Photo: Marko Gajić
Majdan/ Photo: Marko Gajić

Posle kraće pauze na binu su izašli maestralni momci iz benda Organizam koji svoj zvuk opisuju kao eklektični, jer u svom opusu mešaju više pravaca, pre svega alternativni rock sa elekronikom. Publika ih najbolje zna kao pobednike Arsenal festa 2016. godine u kategoriji najboljih perspektivnih bendova.

Na koncertu u Elektropioniru Organizam je prisutnima predstavio debi album “Intergalaktički cirkus” objavljen u aprilu ove godine za oidavačku kuću Long Play.

Svoj nastup otvorili su pesmama “Nepar” i “Bensedini” koje se bave socijalnim i političikim temama kao i numera “Psihoporno”. Usledile su još i pesme “Kosmos”, “Sherpas” kao i najpoznatija “Hjuman”.

Odličan spoj roka i elektronske muzike kroz sjajne improvizacije gitariste doveli su do vrhunca večeri, a atmosfera koja je vladala u klubu jasno pokazuje potencijal ova dva benda.

Inače, posle Beograda, publika može čuti i videti Organizanu sledećim gradovima regiona:
– 7. decembar – Požarevac
– 8. decembar – Smederevska Palanka
– 14. decembar – Zagreb
– 15. decembar – Knin
– 18. januar – Niš
– 19. januar – Aleksinac

HL/Marko Gajić

Previous post

Kolja do Nove godine još samo u Novom Sadu i Pančevu... pa vi vidite šta vam je činiti

Next post

Glumac Kevin Hart domaćin 91. dodele Oskara

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *