Home»Muzika»Da li ste slušali “Beli album” uživo? The Bestbeat će ga odsvirati 21. decembra u Domu omladine Beograda

Da li ste slušali “Beli album” uživo? The Bestbeat će ga odsvirati 21. decembra u Domu omladine Beograda

8
Shares
Pinterest Google+
The Beastbeat/ Photo: Nenad Obradović
The Bestbeat/ Photo: Nenad Obradović

The Bestbeat, jedan od najboljih The Beatles tribute bendova, održaće tradicionalni prednovogodišnji koncert u Domu omladine Beograda u petak, 21. decembra od 20:00 časova.

Popularni beogradski The Beatles tribute sastav u Velikoj sali DOB-a izvešće program posvećen legendarnoj ploči “White Album”, koja je objavljena 22. novembra 1968. godine.

U mnogim izborima za najbolju ploču svih vremena ovo delo se našlo u vrhu, a neretko mu se dodeljuje i posebna pozicija najzagonetnijeg i najuticajnijeg albuma grupe The Beatles.

Mada se uvek navodi da “White album” najavljuje raspad čuvenih buba, jer su tokom snimanja retko zajedno bili u studiju pa je svako svoj autorski doprinos snimao skoro solo, ono i dalje sa sobom nosi onu čaroliju legendarne grupe koja i danas oduševljava slušaoce širom sveta.

The Bestbeat/ Photo: Promo
The Bestbeat/ Photo: Promo

The Bestbeat će ovom prilikom izvesti set odabranih pesama sa “White Albuma”, kao i singlove koji na njega nisu ušli, a koji su objavljeni pre 50 godina.

Očekuju nas: “Back in the USSR”, “Ob-la-di, Ob-la-da”, “Hey Buldog”, “While My Guitar Gently Weeps”, “Helter Skelter”, “Don’t Pass Me By”, “Hey Jude”, “Lady Madonna”, “Revolution 1”, “Birthday”, “I’m So Tired”, “Blackbird” i mnogi drugi hitovi.

The Bestbeat/ Photo: Petru Ivu
The Bestbeat/ Photo: Petru Ivu

Grupa The Bestbeat nastala je 2005. godine i čine je Vladimir Banovčanin kao Džon Lenon, Damjan Dašić kao Pol Makartni, Marko Ćalić kao Džordž Harison i Vitomir Milićević kao Ringo Star.

Nastupajući po velikim evropskim festivalima i manifestacijama, klubovima i gradskim trgovima, ovaj beogradski kvartet poslednjih godina uvrstio se u najbolje kontinentalne atrakcije koja svojim izvođenjem i scenskim nastupom verno dočarava duh fenomena grupe The Beatles.

The Bestbeat/ Photo: Petru Ivu
The Bestbeat/ Photo: Petru Ivu

Serija prednovogodšnjih koncerata koje su započeli Dom omladine Beograda i The Bestbeat pre četiri godine, prati svaki put jedan album grupe The Beatles – onaj koji je objavljen pre tačno pedeset godina, i čije kompletno izvođenje predstavlja okosnicu programa.

The Bestbeat nas na taj način uvek vode na magičnu turneju kroz šezdesete godine i muziku jedne od najboljih grupa dvadesetog veka.

Ovaj sastav će već naredni koncert održati 4. januara u Gradskom kulturnom centru Užice, a potom i na gradskom trgu u Kotoru 5. januara.

Ulaznice za koncert u Domu omladine Beograda možete nabaviti u pretprodaji po ceni od 600 dinara preko Eventim mreže.

Previous post

James Brown Tribute ovog vikenda u Starom Bitefu

Next post

Dani slovenačkog filma od 11. do 14. decembra u pet gradova Srbije

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *