Home»Knjige»ZA ŽIVOT BEZ KRPELJA… “Hej Sloveni” i “ukradeni muževi” na promociji nove knjige Vedrane Rudan u Beogradu

ZA ŽIVOT BEZ KRPELJA… “Hej Sloveni” i “ukradeni muževi” na promociji nove knjige Vedrane Rudan u Beogradu

4
Shares
Pinterest Google+

Sasvim je prigodno da se 29. novembra na Dan republike peva himna Jugoslavije „Hej, Sloveni“. Ali da to učini više od 200 ljudi predvođenih Vedranom Rudan u knjižari Delfi u SKC-u 2018. u centru Beogradu bila je senzacija. I nismo zaboravili tekst.

Promocija knjige „Život bez krpelja“, jedne od najkontroverznijih spisateljica regiona, ponovo je privukla veliki broj čitalaca, pa knjižara nije bila dovoljno velika da primi sve njene poklonike. Sa Vedranom su razgovarale Jasmina Radojičić, urednica u Laguni, i Tanja Vučković, Lagunina predstavnica za medije.

Vedrana Rudan, promocija/Photo: LAguna
Vedrana Rudan, promocija/Photo: Laguna

U novoj zbirci kolumni Vedrana piše o muškarcima, ženama, a pre svega o svojim najdražim krvopijama – o deci. U svom prepoznatljivom stilu i na duhovit način, autorka nas suočava sa mnogobrojnim problemima koje nosi život u krugu porodice.

Na početku promocije autorka je pozdravila okupljene i čestitala Laguni dvadeseti rođendan, istakavši da je uspeh naše izdavačke kuće zaista neverovatan.

Jasmina Radojičić je naglasila da je književnost Vedrane Rudan literarni fenomen i to ne samo u regionu i da je za urednicu veliki izazov rad na knjizi dok ima u podsvesti armiju čitalaca koja iščekuje novi Rudankin naslov.

Vedrana Rudan, promocija/Photo: LAguna
Vedrana Rudan, promocija/Photo: Laguna

Kontroverzna spisateljica navodi da su krpelji svuda oko nje, u zavisnosti od situacije u kojoj se nalazi. U Srbiji se oseća opušteno, a u Hrvatskoj, zbog iznošenja istine, britkog jezika i kritike vlasti, osim kroz knjige, nema prostora da izrazi svoje stavove već ih, kako u svom maniru kaže, „uglavnom izlaže mužu, u kuhinji“.

Vedrana se deklarisala kao Jugoslovenka i izrazila želju, budući da se promocija održava 29. novembra koji je nekada bio važan datum, da svi okupljeni otpevaju himnu „Hej, Sloveni“ što je publika zdušno prihvatila.

I ovoga puta Vedrana je imala uspešnu komunikaciju sa publikom pa je njen nastup ličio na stend-ap komediju. Duhovito i u svom maniru, govorila je o odnosu između muškaraca i žena, ali i o odnosu sa decom što je i tema njene nove knjige „Život bez krpelja“.

Vedrana Rudan, promocija/Photo: LAguna
Vedrana Rudan, promocija/Photo: Laguna

Nakon sjajne zabave koju je Vedrana priredila svojim čitaocima, usledilo je potpisivanje nove knjige i tu smo mogli da otkrijemo koja je njena tajna. „Vi govorite sve ono što ja mislim a ne mogu da kažem“, bio je komentar jedne čitateljke, dok je druga upitala: „Izvinite, kada ste upoznali moga muža?“ kao komentar na jednu od kolumni iz knjige.

Knjiga Vedrane Rudan „Život bez krpelja“ od srca će vas nasmejati i pomoći vam da bolje razumete sebe i sve one krpelje bez kojih se u životu ne može. I koje bezgranično volite.

Previous post

ŠKOTI I ISLANĐANI "RASTURILI" AMERIKANU... Bili smo na koncertu bendova Alestorm i Skálmöld i - baš se dobro proveli

Next post

MA NE, NEMA ŠANSE... Da li se jedan od najvećih rok bendova svih vremena povlači sa scene?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *