Home»Muzika»Kolja u Novom Sadu i Pančevu

Kolja u Novom Sadu i Pančevu

4
Shares
Pinterest Google+
Nikola Pejaković Kolja, Kombank dvorana/Photo: AleX
Nikola Pejaković Kolja, Kombank dvorana/Photo: AleX

Nikola Pejaković Kolja nastavlja promociju aktuelnog albuma “4 Prsta” koncertima 12. decembra (20:00) u Studiju M u Novom Sadu i 13. decembra (20:00) u Domu vojske u Pančevu.

Kolja se posle tri godine vraća u Novi Sad, gde je tada prvi put svirao u klubu The Quarter, a iste zime je  uspešno koncertno debitovao i u Pančevu.

– Imam divnu i odanu publiku, koja voli moju muziku. Moje je samo da sviram i da se dam čitav, bez ostatka – kaže Kolja.

Autor, gitarista i pevač Nikola Pejaković Kolja objavio je letos album “4 Prsta” (Long Play), pozamašnu zbirku od čak 19, u bluzu utemeljenih ali ipak žanrovski raznolikih, kompozicija.

Nikola Pejaković Kolja, Kombank dvorana/Photo: AleX
Nikola Pejaković Kolja, Kombank dvorana/Photo: AleX

Album “4 Prsta” donosi bluzične stvari kakve su “Starost neće nikoga da čeka”, “Došla si kasno” ili “Slika pokojnog druga”, zatim zna da poleti u soul-pop “Nema me bez nje” ili uspori sa laganom “Uzmi ovu pesmu” i reflektivnom “Život je san”, čak skrene u pevanje na engleskom u “Land of Hope” ili iznenadi sa tri, gudačima obojena, instrumentala.

– Ovaj album je pun muzike, duboko je zarezao u muzičku prošlost, svest i stanje mog producenta, gitariste i prijatelja Voje Aralice i mene, tako da ga ja, zaista, posmatram kao moj ključni i najbolji album… Želim da ova ploča dođe do ljudi i da se sluša. Ranije, nisam baš puno mario za to – ističe Kolja.

U Koljinom bendu su uz gitaristu Voju Aralicu i klavijaturistu Ivana Aleksijevića Pančevca, kontrabasista Milan Pavković i bubnjar Duca Ivanišević.

Poznat kao scenarista, reditelj i glumac, Kolja se na muzičkoj sceni predstavio albumima “Mama, nemoj plakati” (2001), “Kolja” (2009) i “Grobovlasnici” (2013).

Ulaznica za novosadski koncert su već nekoliko dana u prodaji i ostalo ih je malo, dok prodaja za Pančevo počinje u petak, 23. novembra.

Previous post

Rundek i Ekipa objavili live spot za pesmu "Ima ih"

Next post

Britanski The Doors Alive 8. decembra konačno u Novom Sadu, ali na novoj lokaciji...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *