Home»Muzika»A ONDA ULAZE GUDAČI… Kerber bez struje svira u Jagodini

A ONDA ULAZE GUDAČI… Kerber bez struje svira u Jagodini

4
Shares
Pinterest Google+
Kerber/ Photo: Facebook @arsenalfest
Kerber/ Photo: Facebook @arsenalfest

Legendarni hard rok bend Kerber posle 20 godina održaće akustični koncert u Jagodini, sa gudačkim orkestrom, u Kulturnom centru Jagodina – 15. decembra sa početkom u 20:30 časova.

Hitovi kao što su “Ratne igre”, “Nebo je malo za sve”, “Bolje da sam druge ljubio”, “Mama tata…” i drugi, ovoga puta grmeće unplugged u najakustičnijem jagodinskom koncertnom prostoru.

Bend je najavio da će ovo svakako biti jedan veoma poseban koncert, pošto unplugged podrazumeva neku drugačiju emociju. Kerber će u Kulturnom centru izvesti pesme u drugačijem aranžmanu. Uz violine, ksilofon, kontabas i perkusije publika će moći da čuje svoje omiljene pesme izvedene na nešto drugačiji način.

Posle unplugged koncerata u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Knjaževcu i Alkesincu, održanih  uz puno pozitivnog naboja i emocija, čemu je sigurno doprineo i proširen sastav, red je došao i na jagodinsku publiku.

Grupa Kerber je aktivna na muzičkoj sceni više od 30 godina. Naziv grupe je ime bića iz grčke mitologije, troglavog psa sa zmijskim repom koji čuva ulaz u podzemni svet. Na vrata jugoslovenske rok scene grupa je ušla 1983. godine pobedom na čuvenom Omladinskom festivalu u Subotici, gde su se pre njih afirmisali bendovi poput Idola, Filma i drugih. Prve koncerte grupa je održala u niškim klubovima, a često je bila i predgrupa Galije. Album prvenac “Nebo je malo za sve” snimljen je polovinom 1983. godine. Njihovi koncerti u to vreme su bili karakteristični po Sosi, koji je svirao gitaru u obliku sekire, a na bini je gutao i bljuvao vatru. Trideset godina kasnije bend i dalje puni hale i veliki koncertne prostore širom Srbije.

Previous post

LIWE WIRE... Zbogom mirisu benzina: Uskoro stiže Harley-Davidson na struju

Next post

Ex Revolveri slave jubilej i snimaju The Best Of album uživo u Elektropioniru

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *