Home»Fun»Preminuo Mario Segale, čovek po kojem je nazvan Super Mario

Preminuo Mario Segale, čovek po kojem je nazvan Super Mario

4
Shares
Pinterest Google+
Super Mario/ilustracija
Super Mario/ilustracija

Mario Segale, čovek koji je inspirisao stvaranje čuvenog vodoinstalatera Maria – jednog od najprepoznatljivijih likova iz svega kompjuterskih igara – preminuo je u 84. godini.

Segale je bio vlasnik skladišta koje je izdato Nintendu u Sijetlu kada je kompanija pravila čuvenu igru Donkey Kong koja je ujedno i lansirala popularnog vodoinstalatera u kombinezonu.

Segale nikada nije pokušao da unovči svoju vezu sa ovom izuzetno popularnom franšizom, već se posvetio porodičnom poslu.

Zbog velike želje za privatnošću, veoma malo njegovih slika postoji na internetu.

 

Segale je ostavio veliki utisak na svoje stanare iz Japana kada je, navodno, uleteo u Nintendo kancelarije u Vašingtonu zahtevajući da mu plate zaostalu stanarinu.

Sve je krenulo od čuvenog Nintendovog dizajnera Šigerua Mijamotoa, koji je stvorio centralne likove za igru, ali nije imao jaka imena za njih. Glavni lik je jednostavno bio nazvan Jumpman, a njegova devojka se zvala Lady.

Nintendo je želeo prava imena, pa su tako heroja nazvali po stanodavca, a devojku Paulina, po imenu žene jednog od zaposlenih u kompaniji-

Gejming istoričar Bendž Edvards, bliski Segalov saradnik, potvrdio je da nije bio veoma visok i da je nosio tregere, a ne kombinezon.

HL/Izvor: telegraf.rs

Previous post

Tijana Bogićević predstavila prvi od šest spotova u okviru projekta "Čudo Live Session"

Next post

VRAĆAJU VREME UNAZAD... Postmodern Jukebox 12. decembra u Sava Centru

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *