Home»Muzika»Homeland»Basista Queen Real Tribute banda: Zahvaljujući Frediju i ekipi, pobedili smo narodnjake…

Basista Queen Real Tribute banda: Zahvaljujući Frediju i ekipi, pobedili smo narodnjake…

4
Shares
Pinterest Google+
Queen real tribute/ Photo: Promo
Queen real tribute/ Photo: Promo

Specijalno “Queen veče” posvećeno legendarnoj grupi i njenom frontmenu Frediju Merkjuriju biće održano večeras u beogradskoj Kombank dvorani.

Fanovi ovog svetski proslavljenog benda moći će na velikoj sceni Kombank dvorane najpre da čuju mini koncert Queen real tribute banda, jednog od najboljih svetskih Queen tribute bendova, iza koga je bogata internacionalna karijera koja traje već 12 godina.

Bend nastupa na originalnoj Queen opremi i u autentičnim kostimima, a beogradska publika ih jako dobro poznaje po projektu Queen Symphony sa simfonijskim orkestrom i horom.

Ovu muzičku atrakciju čine pevač Ivan Ristanović, Radoš Ćapin na bubnjevima, gitarista Nenad Bojković i Ivan Đerfi na bas gitari.

Đerfi za Tanjug kaže da mu je velika čast što će sa svojim bendom biti deo programa posvećenog grupi Queen.

– Čekali smo osam godina da se konačno snimi i distribuira film o grupi ‘Queen’. Od 2010. kada je prva informacija da će Saša Baron Koen da igra Fredija Markurija pa sve do danas bili smo u išcekivanju, i eto sada imamo priliku da nastupimo pre projekcije filma u Kombank dvorani – kazao je Đerfi.

Queen Real Tribute/Photo: AleX
Queen Real Tribute/Photo: AleX

On napominje da je veliki problem to što je njegov bend iz Srbije, jer su po inostranstvu morali da nabavljaju originalnu opremu i artefakte koje koriste na nastupima.

– Metalni novčić iz 1960. godine kojim je svirao Brajan Mej, a koji je naš gitarista nabavio na Kipru, najbolji je primer perfekcionizma koji je prisutan u našem bendu – kazao je Đerfi.

Za njega nema dileme da je pevač benda u najtežoj situaciji.

– On se svakog jutra budi sa idejom da treba da bude jedan od najznačajnijih pop pevača u istoriji i onda nas ne čudi što pre svakog nastupa ima ritual koji traje 45 minuta. Ivan se pripremi za sve te visoke tonove koje svojim glasom mora da izvuče, za ponašanje na sceni… za komunikaciju s publikom – kazao je Đerfi.

Kaže da je zaljubljen u muziku grupe Queen od 1986. godine.

– Video sam na televiziji snimak njihovog nastupa na Vembliju i poželeo sam da budem deo toga. Eto, godinama sam deo toga i dečački san mi se ostvaruje svaki put kada sa bendom stupim na scenu – rekao je basista.

Queen Real Tribute/Photo: AleX
Queen Real Tribute/Photo: AleX

Bend je stalno na putovanjima.

– Nedavno smo se vratili iz Kine… Svirali smo 100 koncerata u Brazilu… Na proleće idemo u SAD… Eto, mi smo pobedili narodnjake – kazao je Đerfi.

Koncert će biti uvertira u projekciju filma “Boemska rapsodija” o životu i muzičkoj karijeri Merkjurija, koji je prkošenjem i razbijanjem stereotipa postao jedan od najomiljenijih zabavljača na planeti.

Kroz presek kultnih pesama, film prati i meteorski uspon benda, uključujući i eksploziju tog istog meteora u vreme kada se Fredijev životni stil oteo kontroli, ali i trijumfalni povratak koncertom na Live Aidu.

HL/Izvor: Tanjug

Previous post

Evo ga, konačno... Stiglo remasterizovano reizdanje "...And Justice For All" za 30. godišnjicu kultnog albuma Metallice

Next post

Veliki prednovogodišnji koncert Nikole Vranjkovića 13. decembra u Kombank dvorani

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *