Home»Kultura»Pozorište»KAFKA, CIRKUS I POZORIŠTE… Srpska rediteljka Maja Maletković u neobičnom projektu u Kanadi

KAFKA, CIRKUS I POZORIŠTE… Srpska rediteljka Maja Maletković u neobičnom projektu u Kanadi

4
Shares
Pinterest Google+

U svetskoj prestonici cirkusa, Montrealu, prvog novembra međunarodni tim sačinjen od srpskih i kanadskih umetnika, počinje probe za novu predstavu pod naslovom “I dalje?” (Still At It?).

Ovaj internacionalni projekat osmislile su i predvode dve rediteljke –  Anna Vigeland (US-Kanada) i Maja Maletković (Srbija- Švedska).

Predstava u nastanku za polazište ima priče Franca Kafke i okuplja tim vrhunskih cirkuških izvođača koji su sarađivali sa mnogim međunarodnim cirkusima. Vrednost ovog poduhvata prepoznao je Kanadski Umetnički Savet, uz čiju podršku je projekat i omogućen.

Maja Maletković poznata je domaćoj pozorišnoj publici već neko vreme. Ona potpisuje uspešne predstave kao što su “Slučajna smrt jednog anarhiste”, po drami nobelovca Darija Foa, u kojoj igraju Nikola Đuričko, Nikola Rakočević i Bojan Dimitrijević.

Amanda Russell AdkinsI/ Photo: Anna Vigeland
Amanda Russell AdkinsI/ Photo: Anna Vigeland

Njena poslednja predstava u Srbiji “Pogledi”, u kojoj su premijerno igrali Katarina Radivojević, Nina Seničar i Marija Vicković, ovog proleća takođe je privukla veliku pažnju publike i javnosti.

Srpski deo tima čine i kostimograf Veljko Stojanović i arhitekta i scenograf Vera Komarčević (ranije Stanišić), koji su već sarađivali sa Majom Maletković ali i drugim autorima u različitim srpskim pozorištima i institucijama.

Ovaj projekat, koji je već zagolicao maštu javnosti, imaće premijeru na leto 2019. u Montrealu. Potom će uslediti kanadska nacionalna i internacionalnu turneja, koja bi trebalo da rad ovog međunarodnog tima predstavi i srpskoj publici kao i javnosti u regionu.

Anna Vigeland/ Photo: Anna Vigeland
Anna Vigeland/ Photo: Anna Vigeland
Previous post

Ethno Jazz Orchestra 3. novembra u klubu Soul Society

Next post

KRALJ VLADA I SA NEBA! Majkl Džekson prošle godine "zaradio" 400 miliona dolara

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *