Home»Film»MAŠTOVITI MLADI SVET… “Zlogonje” večeras otvaraju Festival srpskog filma fantastike

MAŠTOVITI MLADI SVET… “Zlogonje” večeras otvaraju Festival srpskog filma fantastike

2
Shares
Pinterest Google+
FSFF/Photo: fsffantastic.com/printscreen
FSFF/Photo: fsffantastic.com/printscreen

Dvanaesti Festival srpskog filma fantastike svečano će biti otvoren večeras u Studentskom kulturnom centru u 19.00.

Festival će otvoriti Raško Miljković, reditelj dečje fantastike “Zlogonje”, sa kojim započinje FSFF. Inače, Raško je prošle godine osvojio nagradu Koskar za najbolji scenario za film “Kris”, a ove godine dolazi sa svojim prvim dugometražnim ostvarenjem.

– Posebno nas raduje što na ovaj način pratimo kontinuitet u radu mladih autora naklonjenih žanru i nadamo se da ćemo imati priliku da svake godine na festivalu ugostimo po jednog autora koji će nam se vratiti sa celovečernjim ostvarenjem – rekao je Miroslav Lakobrija, direktor Festivala.

Festival srpskog filma fantastike, plakat
FSFF, plakat

Kao i uvek, FSFF je pripremio brojna iznenađenja na samom otvaranju, tako da će publiku na početku oduševiti članovi Inex Cirkus Teatra, trupe koja se bavi afirmacijom savremenih cirkuskih veština, performansa i umetničke animacije, kao i brejkdens dvojac Ilija Antić i Aleksandar Marković, svojim nastupima inspirisanim fantastikom.

Otvaranju će prisustvovati i Ala Safi, počasni gost festivala, glumac, kaskader i producent iz Francuske koji je do sada odigrao preko 40 uloga, glumeći pored imena kao što su Nikolas Kejdž, Tilda Svinton, Majkl Kiton, Vinsent Perez, kao i sa filmskim borilačkim zvezdama – Džekijem Čenom i Skotom Adkinsonom. Safi će svoj rad predstaviti u subotu, 27. oktobra kada će od 20.00 biti prikazani filmovi “Point Zero” i “Pretnja iz svemira” (Incoming), fantastični film koji je u potpunosti sniman u Srbiji. FSFF će imati čast da ugosti i reditelje iz Italije, Marka Ristorija i Luku Bonija koji će se sa publikom družiti u petak, 26. oktobra.

Detaljan program i satnice su objavljeni na sajtu festivala.

Tokom četiri festivalska dana na programu će se naći biseri žanra fantastike proizvedeni u proteklih godinu dana, a za nagradu festivala takmičiće se devet kratkometražnih filmova domaće produkcije, kao i filmovi iz regiona i sveta. Žiri koji će dodeliti Koskare u sedam kategorija radi u sastavu – Kristijan Milić, reditelj iz Hrvatske, Bojan Vuk Kosovčević, reditelj iz Beograda i Saša Radojević, dramaturg, reditelj i filmski kritičar iz Beograda.

U okviru pratećeg programa FSFF predstaviće radove pobednika konkursa za vizuelnu instalaciju, Paola Gentilinija, kao i radove drugih umetnika.

Ulaz na FSFF je besplatan, a tokom četiri festivalska dana publika će biti u prilici da, kupovinom fotografije sa ovogodišnje Zombi šetnje, podrži našu humanitarnu akciju, koju festival gaji iz godine u godinu. Sav prikupljeni fond biće doniran Prihvatilištu za odrasla i stara lica.

FSFF realizuje udruženje Mladi kadrovi pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Sekretarijata za kulturu grada Beograda, opštine Vračar i niza prijatelja i sponzora festivala.

Previous post

Galija iznenadila Nišlije svirkom u centru grada

Next post

TOOL OBJAVIO RASPORED KONCERATA NA EVROPSKOJ TURNEJI 2019, fanovi imaju dovoljno vremena da naprave plan...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *