Home»Knjige»Dve “sakrivene” priče Ernesta Hemingveja konačno će biti objavljene

Dve “sakrivene” priče Ernesta Hemingveja konačno će biti objavljene

4
Shares
Pinterest Google+
Ernest Hemingvej/Photo: biography.com
Ernest Hemingvej/Photo: biography.com

Dve priče Ernesta Hemingveja napisane sredinom 50-ih godina, koje su dosad retko viđene, biće objavljene sledeće godine.

Direktor Hemingvejovog literarnog imanja Majkl Katakis rekao je za AP da će priče “The Monument” i “Indian Country and the White Army” biti uključene u specijalno reizdanje klasika “Za kim zvona zvone”.

“For Whom the Bell Tolls: The Hemingway Library Edition” trebalo bi da izađe na leto 2019.

Katakis, čija knjiga “Ernest Hemingway: Artifacts from a Life” izlazi ove nedelje, već je nadzirao brojne posthumne projekte.

On je radio u koordinaciji s piščevim sinom Patrikom Hemingvejem na reizdanju “Pokretnog praznika”, “Zelenih bregova Afrike” i drugim knjigama, zajedno s kontroverznim objavljivanjem “True at First Light” koju Hemingvej nije završio kada se ubio 1961.

Ernest Hemingvej/Photo: facebook@ErnestHemingwayAuthor
Ernest Hemingvej/Photo: facebook@ErnestHemingwayAuthor

– Već dugo razgovaram s Patrikom i uvek postavljamo isto pitanje – postoji li razlog da ovo bude objavljeno? – rekao je Katakis.

On je odbio da komentariše zašto će biti objavljene dve priče iz 50-ih, koje su deo Zbirke Ernesta Hemingveja u Biblioteci Džona F. Kenedija u Bostonu. Hemingvej je napisao pet priča 1956, o vremenu dok je bio izveštač i učesnik Drugog svetskog rata.

On je svom izdavaču Čarslu Skribneru rekao da te priče verovatno treba da budu objavljene posle njegove smrti zato što su “pomalo šokante” i bave se “neregularnim trupama i borbama i ljudima koji su zaista ubijali ljude”. Jedna do tih priča “Black Ass at the Crossroads” objavljena je prošle godine. Druga, “The Bubble Reputation”, zasad neće biti objavljena.

HL/Izvor: Beta

Previous post

Monodrama "Mandarina sve pogadža“ 25. oktobra na sceni KC Čukarica

Next post

Negotinski alternativci SickTer objavili prvi singl i spot - "Ja sam se zajeb’o"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *