Home»Muzika»Engleski pank-rok veterani The Nightingales prvi put u Beogradu

Engleski pank-rok veterani The Nightingales prvi put u Beogradu

5
Shares
Pinterest Google+
The Nightingales /Photo: facebook@thenightingalesuk
The Nightingales /Photo: facebook@thenightingalesuk

Britanski punk-rock veterani i jedan od omiljenih bendova Džona Pila – The Nightingales, premijerni nastup u Srbiji imaće u subotu 3. novembra u Elektropioniru.

Nastali još davne 1979. u Birmingemu, The Nightingales prate umetničku viziju harizmatičnog Roberta Lojda, lidera i pevača benda. Imali su kultni status početkom osamdesetih, muzička štampa ih je obožavala, a bili su redovni gosti u emisijama Džona Pila.

Snimili su mnoštvo odličnih singlova, manje-više svaka pesma koju su objavili bila je “single of the week”, a Pil ih je “vukao” na razne festivale po celoj Evropi. Imali su tu čast da budu predgrupa velikanima kao što su Bo Didli i Nico.

Krajem osamdesetih samo su prestali da postoje, a tu i tamo svirali su retke koncerte. A onda su rešili da se “uozbilje”… Lojd je finalizovao postavu sa fantastičnim muzičarima, kao što su Andreas Šmid (Faust) na basu, Flis Kiton na bubnjevima (ex Violet Violet) i gitarista Džejms Smit koji je nastupao sa Damom Suzukijem.

Od restarta karijere bend je objavio šest “sedmoinčera”, 2 EP-a i šest studijskih albuma, svirao po Evropi i Americi više puta, bio pozivan na prestižne festivale i svirao svuda gde su hteli.

Zanimljivost za the Nightingales je da se tokom cele karijere pridržavaju nekih bitnih stvari: jedan album – jedan izdavač, bez menadžera, bez booking agenta, svi žanrovi su podjednako važni, svi koji vole muziku su dobrodošli. U poslednjih godinu dana objavili su mini album “Become Not Becoming” (2017), split singl sa genijalnim Vikom Godarom “Commercial Suicide Man”” i album “Perish The Thought”, koji promovišu na ovoj turneji.

Ulaznice za koncert će se prodavati na Spratu (iznad Zaokreta) i u Šikarici po ceni od 500 dinara, na dan koncerta i na ulazu u klub cena karte će biti 700. Karte su u prodaji od subote 20. oktobra. Koncert organizuju Pop Depresija i Kišobran.

 

Previous post

Bitka za nasledstvo još plamti, a udovica Džonija Halideja otvara muzej i muzičku školu s njegovim imenom

Next post

"Can’t Fight the Feeling"... Posthumno objavljena poslednja pesma Čarlsa Bredlija

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *