Home»Muzika»KANTRI FAMILIJA KOJA JE OSVOJILA SRCA BEOGRAĐANA… Bili smo na koncertu The Handsome Family u Domu omladine

KANTRI FAMILIJA KOJA JE OSVOJILA SRCA BEOGRAĐANA… Bili smo na koncertu The Handsome Family u Domu omladine

4
Shares
Pinterest Google+

Američki bend The Handsome Family, održao je prvi koncert u Srbiji u Domu omladine Beograda.

Sastav koji vode muž i žena, Bret i Reni Sparks, široj javnosti poznat je po muzici za kriminalističku seriju “True Detective”.

The Handsome Family se smatraju rodonačelnicima popularne “amerikane” i autorima nekih od najpopularnijih i najlepših pesama u ovom žanru.

The Handsome Family/ Photo: AleX
The Handsome Family/ Photo: AleX

Pošto su prvi put u Beogradu, iskreno, nismo očekivali punu salu Doma omladine. A bila je. Doduše, nismo očekivali ni da će prva pesma biti o zmijama, druga o oktopodu… A bile su.

Ne, nisu pevali samo o životinjskom svetu. Usledile su pesme o Nikoli Tesli, zadnjem dvorištu, pljački banke u Albukerkiju i ostalim svakodnevnim životnim temama.

Šalu na stranu, njihov prepoznatljiv country-noir zvuk na specifičan i pomalo mračan način vešto oslikava svakodnevicu. Tekstovi su neraskidivo povezani sa muzikom, to su priče koje je potrebno pažljivo slušati. U protivnom, biće vam dosadno posle 15 minuta.

The Handsome Family/ Photo: AleX
The Handsome Family/ Photo: AleX

Zgodna su “porodica” onako na pažljivo osmišljeno neurednoj bini na kojoj su smešteni instrumenti, stolice, koferi, bendžo, konzerve, flašice s vodom…

The Handsome Family/ Photo: AleX
The Handsome Family/ Photo: AleX

Bret je, što zbog specifičnog vokala, što zbog izgleda, dominantna pojava u centralnom delu scene. Pored njega su Aleks Mekmahon (gitara, klavijature) i Džejson Tot (bubnjevi, klavijature, sempler).

Reni Sparks/ Photo: AleX
Reni Sparks/ Photo: AleX

A Reni… Reni “drži” koncert. Ona peva prateće vokale, svira citru, ukulele bas, bendžo i komunicira sa publikom. Njene specifične najave svake pesme doprinose opuštenoj atmosferi tokom nastupa.

Sudeći prema reakcijama publike tokom i posle nastupa, kao i poziv na drugi bis, The Handsome Family su uspeli da osvoje srca Beograđana. Barem onih koji su bili na koncertu.

Previous post

Nećemo mi njih skoro videti... Foo Fightersi idu na dužu pauzu posle aktuelne turneje

Next post

RADOST ČITANJA... Matija Bećković otvara Beogradski sajam knjiga

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *