Home»Muzika»OVO FENDEROVO ISTRAŽIVANJE ĆE VAS IZNENADITI… ILI NE? 50% novih svirača gitare čine – mlade žene

OVO FENDEROVO ISTRAŽIVANJE ĆE VAS IZNENADITI… ILI NE? 50% novih svirača gitare čine – mlade žene

4
Shares
Pinterest Google+
Maggot Heart/ Photo: AleX
Maggot Heart/ Photo: AleX

Budućnost pripada ženama, a naročito se to, čini se, odnosi na muziku.

Nova studija gitarskog konglomerata Fender otkriva da žene sada čine više od 50% novih, svežih, dolazećih gitarista širom SAD i Velike Britanije.

– Današnji svirači odrasli su u različitim kulturnim kontekstima i taj popularni muzički pejzaž bitno je drugačiji. Novi umetnici menjaju način na koji se gitara koristila u prošlosti – kaže direktor kompanije Fender, Endi Muni. – Kao robna marka, Fender je predan kreiranju alata – kako fizičkih tako i digitalnih – koji toj generacija novih muzičara trebaju za samoizražavanje, što odmah što u budućnosti.

Nemesis/ Photo: AleX
Nemesis/ Photo: AleX

Rezultati studije odraz su velike Fenderove ankete sprovedene još pre tri godine, a konačni zaključci teraju kompaniju da ponovno osmisli i drugačije kalibriše svoje promotivne kampanje, recimo uvođenjem gitara koje su fokusirane na generaciju “milenijalaca” i bendove poput Warpainta i Bully.

– Činjenica da od svih svirača gitare žene čine oko 50% bilo je veliko iznenađenje kako našem timu u SAD tako i ovima u Velikoj Britaniji – priznao je Muni Rolling Stoneu i dodao. – Neko vreme je postojala tendencija da se to nazove “efektom Tejlor Svift”, ali Sviftova je u međuvremenu krenula dalje i više gotovo da i ne svira gitaru na pozornici. Naravno, nazivajući ovo nekakvim “fenomenom” ili pokušavajući to objasniti “efektom Tejlor Svift”, zastrašujuće je samo po sebi. Ako ništa, to samo daje nekakav vetar u leđa tvrdnjama da su žene za gitarom više mit nego realnost. Ali, ovo istraživanje pokazuje da smo čitavo vreme bili daleko od istine.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

"The Best Ones Lie"... Disturbed objavili novu pesmu kojom najavljuju album "Evolution"

Next post

KORNI GUPA PONOVO NA SCENI... Povratnički koncert legendi ex-YU rocka 30. novembra u Sava centru

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *