Home»Muzika»OZBILJNO DOBRA SVIRKA… Digresija i AZRA El za vikend u Metropolisu

OZBILJNO DOBRA SVIRKA… Digresija i AZRA El za vikend u Metropolisu

4
Shares
Pinterest Google+
Gitara, rock band, ilustracija: Photo: Pixabay
Gitara, rock band, ilustracija: Photo: Pixabay

Bogat muzički vikend očekuje nas u Muzičkoj kući Metropolis. U petak 19. oktobra od 21h bend Digresija promoviše album “Progres”, izdanje Metropolis Music, dok u subotu 20. oktobra u Makedonskoj 21, od 21h, nastupa AZRA EI (Azra tribute band) i te večeri obeležavamo 35 godina od izlaska albuma “Kad Fazani Lete”.

Digresija je nastala kao grupa bliskih prijatelja 1989. godine u Beogradu.

Posle perioda ličnih i kolektivnih drama bend 1994. godine snima svoj prvi album u kasetnom izdanju pod nazivom “Lice ulice” – MY-011, koji objavljuje  izdavačka kuća Music Yuser iz Novog Sada. Iste godine Digresija nastupa u KST-u kao predgrupa novosadskoj grupi Boye, a zatim održavaju i seriju koncerata širom  Srbije.

Digresija/Photo: facebook@digresija
Digresija/Photo: facebook@digresija

Početkom 1996. godine grupa u studiju Akademija snima prvi singl sa dve pesme “Rat i brat” i “Velika voda”, u produkciji Aleksandra Radosavljevića i pod snimateljskom palicom  Nikole Vranjkovića. Iste godine grupa učestvuje na Festivalu alternativnog roka u Aranđelovcu gde osvaja prvu nagradu.

  1. godine grupa se pojavljuje na kompilaciji “…Ovo je zemlja za nas… – Radio Boom 93 (1992-1997)” – D011 u izdanju izdavačke kuće Radio92.

U jesen 1998. godine ulaze u studio i snimaju  album pod nazivom “Superalbum”, čiji je izlazak planiran za 1999. godinu, ali se nikada nije dogodio. Grupa je album snimala u sastavu: Goran Pajkić, Vladimir Adamović, Nenad Šarac i Goran Racić. Snimatelj je bio Aleksandar Radosavljević, a producent Nikola Vranjković.

Godina 2016. predstavlja nastavak rada grupe Digresija u sastavu: Goran Pajkić, Vladimir Adamović, Ljubiša Savković i Nikola Radivojević. Pošetkom iste godine grupa je snimila maksi singl pod imenom “Progres”, na kom se nalaze tri pesme. Producent i snimatelj pesama je Nikola Radivojević, a kao gosti se pojavljuju Nevena Filipović i Branislav Pipović.

Tokom 2017. godine Digresija je u studiju i snima svoj treći album “Progres”  koji 2018. objavljuje Metropolis Music.

Bend AZRA EL je svoj prvi nastup zabeležio 2008. godine u beogradskom SKC-u. Ubrzo nakon toga slede nastupi u raznim klubovima i festivalima u Beogradu i širom Srbije. Ideja sviranja pesama grupe Azra iz ljubavi prema duhu tog vremena prenosi se na publiku vrlo uspešno i masovno kao i u vreme s kraja 70-ih i 80-ih godina. Pristižu pozivi i iz ostalih zemalja iz okoline koji prihvataju ovu svirku podjednako strasno i iskreno. Bend tradicionalno nastupa u klubu Fest u Beogradu svakog 1. januara, kao i za rođendan Džonija Štulića 11. Aprila. Publika koja posećuje koncerte spaja generacije iz perioda koji se može uokviriti u skoro četrdeset godina.

Ayra El/Photo: facebookAzra-el tribute band
Ayra El/Photo: facebookAzra-el tribute band

Bend nastupa kao prva postava Azre – u trojci, svirajući sve periode grupe. Pesme se izvode najvećim delom iz nastupa uživo, a studijske verzije pesama zadovoljavaju sve one koji su ih nekada hteli čuti uživo. Rock, pop, punk, etno, reggae, afro i latino zvuk sa tekstovima koji su i danas aktuelni možete čuti na tribute koncertima posvećenim ovom velikom bendu koji će zauvek ostati na našoj sceni u duhu ljudi koji vole dobru muziku.

Ako ste fan Džonija i Azre, sasvim je jasno gde ćete biti u subotu uveče…

Previous post

Potvrđeno: The Cure konačno u Srbiji... Legendarni bend headliner festivala EXIT

Next post

IRON MAIDEN REMASTERIZOVALI KOMPLETNU DISKOGRAFIJU

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *