Home»Film»“E-Play – Video dnevnik”… Dokumentarac o tome kako je sve počelo pre 20 godina…

“E-Play – Video dnevnik”… Dokumentarac o tome kako je sve počelo pre 20 godina…

4
Shares
Pinterest Google+
E-play/Photo: Nebojša Babić
E-play/Photo: Nebojša Babić

Alternativni beogradski bend E-Play objavio je kratki dokumentarni film o svojim počecima, uoči koncerta 24. novembra u Domu omladine Beograda na kome će proslaviti 20 godina postojanja i promovisati aktuelni album “Sloboda”.

– Film “E-Play – Video dnevnik” je priča o jednom mladom srpskom bendu koji sprema drugi album i duboko veruje da će osvojiti svet – kaže basistkinja Maja Cvetković.

Polučasovni dokumentarac reditelja Milana Kilibarde bio je snimljen povodom objavljivanja drugog albuma “Crime” (2005), a govori o razvoju benda od osnivanja 1998. godine i objave debi izdanja “E-Play” (2000).

U filmu se pored Maje pojavljuju i govore nekadašnji članovi – Biljana Todorovski (gitara), Marko Milivojević (groovebox) i Damjan Dašić (bubanj).

E-play/ Photo: Marko Obradović Edge
E-play/ Photo: Marko Obradović Edge

“Video dnevnik” bio je prikazan samo na Radio-televiziji Srbije 2005. godine, kao i na televiziji Metropolis, a nedavno je ponovo pronađen u Kilibardinoj arhivi i sada je prvi put dostupan na Youtubeu.

– Nedavno sam ponovo pogledala film i videla sam mlade i srećne ljude koji veruju da će se stvari u Srbiji promeniti i da će moći da žive od svog rada. Super je što u meni i danas postoji energija koja me je tada pokretala, ali sada na sve gledam mnogo realnije. Shvatam da je proletelo 20 godina u jednom dahu i da mi se tada činilo da će za 20 godina sve biti potpuno drugačije. Stvari u Srbiji se ne menjaju baš tako brzo, ali mi je super da gledam mladu i srećnu Maju koja duboko veruje u svoj rad i koja ni ne sluti sta je sve čeka u budućnosti, tj. danas – ističe Cvetković.

Članovi E-Playa bi voleli da reditelj Kilibarda uradi i nastavak filma, koji bi pokrio rad benda od 2005. godine do danas. Ekipa je u tom razdoblju prošla kroz nekoliko promena u postavi i objavila albume “Drago mi je da smo se upoznali” (2009), “Obični ljudi” (2013) i “Sloboda” (2018, izdavač Long Play).

– Mislim da bi drugi deo bio još zanimljiviji, pogotovo period u poslednjih nekoliko godina – smatra Maja Cvetković.

“E-Play – Video dnevnik”
Producent: Slavoljub Slavković
Muzički urednik: Goran Nikolić
Montaža: Stevan Đorđević i Milan Kilibarda
Snimatelj i režiser: Milan Kilibarda
Previous post

KAKO JE MOGUĆE DA NISAM SHVATILA... Azija Arđento otkrila nepoznate detalje samoubistva Entonija Burdena

Next post

Festival srpskog filma fantastike od 25. do 28. oktobra u SKC-u... a pre toga - zombiji će šetati Beogradom

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *