Home»Muzika»Homeland»“Škrtice” i na vinilu… Prva srpska supergrupa sada i na LP ploči

“Škrtice” i na vinilu… Prva srpska supergrupa sada i na LP ploči

7
Shares
Pinterest Google+
Škrtice/ Photo: Promo
Škrtice/ Photo: Promo

Srpska rock supergrupa Škrtice, koju predvodi Zoran Kostić Cane, objavila je svoj istoimeni debi album “Škrtice” u decembru 2016. godine za Lampshade Media, a sada je ova izdavačka kuća udružila snage sa  sa marketinškom agencijom New Moment i objavila ovaj album i na vinilu.

Pored Caneta, frontmena Partibrejkersa ostatak ove supergrupe čine članovi još nekih renomiranih domaćih bendova: Vladimir Kolarić Kole (Veliki prezir), Boris Mladenović (Jarboli) i Danilo Luković i Boško Mijušković (Straight Mickey and the Boyz).

Kritičari su album “Škrtice” opisali kao iskustvo koje je istovremeno psihodelično, sirovo, jako oštro, puno emocija i osvrta na život koji se dešava oko nas i u nama.

Škrtice/ Photo: Promo
Škrtice/ Photo: Promo

Žanrovski gledano on spaja punk, hard rock, new wave, hard core i eksperimentalnu muziku, a ovakav spoj ne ostavlja ravnodušnim nikoga.

Demistifikacija iluzija, dijagnosticiranje razočarenja i tinjajuće nade, melanholično, divlje, srčano, znojavo i sa puno duha, srce ove petorice kuca isto – zajedno.

Vinilno izdanje albuma “Škrtice” možete pronaći u Dallas Music Shopu, Metropolis Music Shopu, Delfi knjižarama kao i svim bolje opremljenim muzičkim prodavnicama.

Previous post

Tereza Mej prekršila zlatno pravilo grupe ABBA...  Uostalom, zar vam ona stvarno liči na "Dancing Queen"?

Next post

MTV nominovao Džejsona Derula za najbolji nastup uživo... a mi ćemo u Areni videti i zašto

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *