Home»Pulse»Puls grada»“TU SAM”… Izložba prostornih instalacija Ivana Divana – samo za starije od 18

“TU SAM”… Izložba prostornih instalacija Ivana Divana – samo za starije od 18

4
Shares
Pinterest Google+

Savremeni umetnik Ivan Divan, u subotu 13. otkobra otvara novu izložbu prostornih instalacija pod nazivom “Tu sam”.

Ivan Divan je umetnik mlađe generacije, najpre poznat po uspešnoj izložbi “Savremeni Leševi” – realizovanoj 2016. godine u beogradskoj galeriji Štab. Njegov nov umetnički projekat sastoji se od radova sabranih pod nazivom “Tu sam”, a koje ćemo imati prilike da vidimo od 13. oktobra u novom izložbenom prostoru na adresi Resavska 22.

Umetnik za koga nema tabu tema
Ivan Divan rođen je 1990. godine u Beogradu, 2009. upisuje Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu gde diplomira na vajarskom odseku 2013. godine, a zatim na istom fakultetu upisuje i završava postdiplomske master studije 2014. godine u klasi Zorice Janković. Tokom studija Divan otvara samostalnu privatnu školu crtanja, slikanja i vajanja “Toulouse” u Beogradu gde i danas radi kao profesor. Od 2008. godine izlagao je na više kolektivnih izložbi, a 2016. privlači veliku medijsku pažnju otvaranjem samostalne izložbe ,”Savremeni Leševi” u galeriji Štab. Trenutno živi i radi u Beogradu

Kroz svoju umetničku praksu Divan istražuje ljudsku prirodu, naše razlike i sličnosti, kao i uticaj društva na pojedinca. Izložbom “Tu sam” on ispituje kompleksne odnose između umetnosti i mogućnosti uspeha i popularnosti.

Ono što će posebno zaintrigirati publiku jeste činjenica da su izloženi primerci odlivci originalnih delova tela te se ne preporučuje mlađima od 18 godina.
Izložba “Tu sam” prati umetnikovo duboko interesovanje za razliku i sličnosti nas i svetski poznatih ličnosti. Takođe, bavi se ispitivanjem kompleksnih odnosa između umetnosti i mogućnosti uspeha i popularnosti.

On simbolično predstavlja jednakost ljudske civilizacije delovima tela. Umetnik se kroz poređenje gotovo identičnih ekstremiteta poznatih ličnosti i onih koji to nisu bavi komplikovanim pitanjem ljudske samopercepcije. Koliko dobro poznajemo svoje mogućnosti i gde su naše granice – zapravo je pitanje koje se prirodno javlja izlaganjem fizičkih dokaza jednakosti. U kojoj meri mi kreiramo našu stvarnost i koji x faktor poseduju zvezde iza kulisa?

Čarls Bukovski, Bred Pit, Madona, Selma Hajek su samo neka od imena koja će stajati iza ovih eksponata.

Otvaranje izložbe zakazano je za 19h, u izložbenom prostoru u Resavskoj 22. Izložba traje do 23. oktobra 2018.

 

Previous post

Hornsman Coyote počinje jesenju koncertnu sezonu nastupima u zrenjaninskom Vinyl Caffeu i na Cultiva Festivalu u Beču

Next post

HJUSTONE, IMAMO PROBLEM... Madona odložila objavljivanje novog albuma

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *