Home»Muzika»Nova lokacija za koncert Pitera Marfija… Vidimo se 9. novembra u Hangaru

Nova lokacija za koncert Pitera Marfija… Vidimo se 9. novembra u Hangaru

3
Shares
Pinterest Google+
Piter Marfi/ Photo: Facebook @petermurphyinfo
Piter Marfi/ Photo: Facebook @petermurphyinfo

Poznati engleski muzičar Piter Marfi održaće beogradski koncert 9. novembra od 21:00 časa u prostoru Hangara (Žorža Klemansoa 39, Luka Beograd), umesto prvobitno planirane dvorane Amerikana Doma omladine Beograda.

Marfi dolazi u Beograd u okviru turneje “40 Years of Bauhaus Ruby Celebration Feat. David J”, a sve ulaznice za planirani nastup u DOB-u rasprodate su mesec i po dana pre koncerta.

Zbog izuzetnog interesovanja publike (u Beogradu će biti jedini koncert Pitera Marfija u regionu i očekuje se dolazak velikog broja posetilaca iz susednih zemalja), a imajući u vidu zauzetost drugih koncertnih prostora u gradu, organizator je bio primoran da prebaci koncert u veći prostor Hangara.

Sve ulaznice prvobitno kupljene za koncert u DOB-u važe i za koncert u Hangaru i nije ih potrebno menjati.

Dodatni kontigent ulaznica za koncert u Hangaru po ceni od 2.400 dinara od danas, 2. oktobra u prodaji je preko mreže Eventim.

Piter Marfi/ Photo: Promo
Piter Marfi/ Photo: Promo

Nekadašnjem frontmenu Bauhausa, Piteru Marfiju na turneji kojom proslavlja 40 godina kultnog benda pridružiće se kao gost njegov suosnivač, basista Dejvid Džej Njih dvojica će na koncertima izvoditi u celosti debi album benda “In The Flat Field” (1980), uz dodatak drugih Bauhaus klasika.

Osnovani u Engleskoj 1978. godine, pioniri post-panka Bauhaus isklesali su svoj jedinstveni muzički kutak kombinujući minimalizam, art rok i mračni glam rok, uz veliku dozu sopstvenog eskperimentalizma, originalnosti i duha.

Marfi, Dejvid Džej, gitarista Danijel Aš i bubnjar Kevin Haskins probiili su se hitom “Bela Lugosi’s Dead” 1979. godine, usledilo je debi izdanje “In The Flat Field” (1980), a zatim albumi “Mask” (1981), “The Sky’s Gone Out” (1982) i “Burning From The Inside” (1983).

Bauhaus se raspao početkom osamdesetih, da bi se povremeno kratko okupljao (peti album “Go Away White” objavljen je 2008. godine), ali je njihovo delo ostalo izuzetno uticajano, nastavljajući da odzvanja decenijama kasnije.

Previous post

Cenzura na BBC: Rodu Stjuartu zabranili da otpeva pesmu "Grace" jer je - anti-engleska

Next post

NECENZURISANA BIOGRAFIJA... POGLEDAJTE PRVI TREJLER ZA "ROCKETMAN", FILM O ŽIVOTU ELTONA DŽONA

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *