Home»Muzika»Džez za Dž… “Beti peva Bili” 29. septembra u Domu omladine Beograda

Džez za Dž… “Beti peva Bili” 29. septembra u Domu omladine Beograda

4
Shares
Pinterest Google+
Beti Đorđević/Photo: www.ijfk.info
Beti Đorđević/Photo: www.ijfk.info

Za kraj ovogodišnjeg ciklusa koncerata Džez za Dž, u subotu 29. septembra od 13:00 časova – vokalna diva naše muzičke scene, Beti Đorđević, sa ekipom mladih džez muzičara, u Domu omladine Beograda izvešće posebno pripremljen program “Beti peva Bili” posvećen legendarnoj Bili Holidej.

O značaju Bili Holidej (1915-1959) kad je u pitanju džez muzika nije potrebno previše pričati, a njena umetnička karijera utrla je put svim ženama koje su ikad zapevale ovu vrstu muzike.

Na tačno sedamdeset godina od objavljivanja njenog poslednjeg albuma “Lady In Satin”, biće predstavljen specijalan projekat u okviru serijala Džez za DŽ: pesme legendarne Bili Holidej u intimnom tumačenju  jedinstvene vokalistkinje Beti Đorđević.

Photo: Promo
Photo: Promo

I zaista, teško bi bilo naći na našoj savremenoj džez sceni bolju interpretatorku ne samo muzike, nego i životnog stava Bili Holidej, od Beti Đorđević.

Usponi i padovi u karijeri, lomovi koji su obeležili njen životni put, imali su odjek u jednistvenom načinu na koji Beti izvodi klasike džez muzike.

Ovaj posebno dogovoren koncertni program (produžetak prošlogodišnjeg tumačenje opusa Ele Ficdžerald od strane Irene Blagojević), zato treba shvatiti ne samo kao omaž Bili, nego i kao omaž Beti.

Na koncertu Beti će nastupiti sa kvartetom koji čine muzičari različitih generacija – od iskusnih, već etabliranih predstavnika beogradske džez scene kao što su Nemanja Banović (truba) i Milovan Paunović (klavir) do mlađe generacije talentovanih studenata džez odseka Fakulteta muzičke umetnisti u Beogradu koje predstavljaju Boris Šainović (bas) i Nikola Banović (bubnjevi).

Previous post

VRATILA SE, ALI STVARNO... Stigao novi singl Avril Lavinj i emotivni spot koji ga prati

Next post

"Scream Whole"... Novi singl australijskih art rokera Methyl Ethel

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *